Pentru a deschide stridii
trebuie să aveți un cuțit bun
de stridii și o mănușă prin
care să nu vă tăiați– altfel,
există un risc de rănire. În
primul rând, prindeți stridia
bine, cu partea bombată
în jos și băgați cuțitul în
crăpătura cochiliei. Tăiați prin
acea crăpătură de-a lungul
jumătății de sus a cochiliei.
Ridicați partea de sus și tăiați
carnea cu cuțitul, iar apoi
îndepărtați în întregime
jumătatea de sus. Înainte
de a consuma carnea de
stridie, aceasta trebuie
să fie îndepărtată complet
din jumătatea de jos a
cochiliei, folosindu-vă
de o furculiță.
CUM SĂ DESCHIDEȚI STRIDIILE
MIDII VII
dimensiune medie
preț/kg
VONGOLE VII
dimensiune medie
preț/kg
SCOICI
SAINT JACQUES
preț/kg
RUCOLA
caserolă 125 g
preț/caserolă
9,29
4,99
32,49
STRIDII VII
preț/kg
17,89
75,99
12
SCOICI - ACVACULTURÃ