Table of Contents Table of Contents
Previous Page  6 / 16 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 6 / 16 Next Page
Page Background

INGREDIENTE

(PENTRU 6 PERSOANE):

600 g file de somon

1 șalotă

1 lingură de frunze

de mărar tocate

1 lingură

de chives mărunțite

ulei de

măsline

zeamă de lămâie,

sare și piper după gust

4

1

2

3

CUM ÎNDEPĂRTĂM PIELEA LIMBII DE MARE

Prepararea limbii de mare începe cu eliminarea pielii. Așezați

peștele pe suprafața de lucru, cu burta în jos, apoi crestați cu

cuțitul pielea de la coada peștelui (1), până când începe să se

desprindă puțin (2). Apoi, cu o mișcare fermă, trageți pielea, de

la coadă înspre cap (3, 4). Unii bucătari preferă o altă metodă de

îndepărtare a pielii limbii de mare. Se începe cu tăierea capului

limbii de mare, după care se dă jos pielea peștelui de la cap spre

coadă. În funcție de felul de mâncare pe care dorim să-l pregătim

și metoda de preparare, putem elimina și pielea de pe burta

peștelui sau o putem lăsa și doar să o curățăm puțin de solzi.

Cea de-a doua variantă este recomandată pentru peștii tineri, de

dimensiuni mici, deoarece pielea acestora nu este atât de dură și

fermă ca cea a peștilor mai bătrâni.

MOD DE PREPARARE:

Tăiați somonul în bucăți

mici. Tăiați mărunt șalota și tocați frunzele de

mărar și cele de chives. Amestecați somonul,

șalota și verdețurile într-un bol și lăsați-le la

marinat în puțin ulei de măsline și zeamă de

lămâie. Asezonați cu sare și piper, după gust.

Amestecați ingredientele bine și serviți tartarul

într-un coș făcut din aluat de clătite.

RONDELE SOMON

preț/kg

FILE DE SOMON

preț/kg

LIMBĂ DE MARE (SOLE)

38,99

44,99

30,89

LIMBĂ DE MARE

(SOLE)

preț/kg

SOMON

TARTAR

SOMON PROASPĂT

3-4 kg/bucată

preț/kg

85,99

6

PESTE DE APÃ SÃRATÃ - ACVACULTURÃ