INGREDIENTE
(PENTRU 6 PERSOANE):
600 g file de somon
•
1 șalotă
•
1 lingură de frunze
de mărar tocate
•
1 lingură
de chives mărunțite
•
ulei de
măsline
•
zeamă de lămâie,
sare și piper după gust
4
1
2
3
CUM ÎNDEPĂRTĂM PIELEA LIMBII DE MARE
Prepararea limbii de mare începe cu eliminarea pielii. Așezați
peștele pe suprafața de lucru, cu burta în jos, apoi crestați cu
cuțitul pielea de la coada peștelui (1), până când începe să se
desprindă puțin (2). Apoi, cu o mișcare fermă, trageți pielea, de
la coadă înspre cap (3, 4). Unii bucătari preferă o altă metodă de
îndepărtare a pielii limbii de mare. Se începe cu tăierea capului
limbii de mare, după care se dă jos pielea peștelui de la cap spre
coadă. În funcție de felul de mâncare pe care dorim să-l pregătim
și metoda de preparare, putem elimina și pielea de pe burta
peștelui sau o putem lăsa și doar să o curățăm puțin de solzi.
Cea de-a doua variantă este recomandată pentru peștii tineri, de
dimensiuni mici, deoarece pielea acestora nu este atât de dură și
fermă ca cea a peștilor mai bătrâni.
MOD DE PREPARARE:
Tăiați somonul în bucăți
mici. Tăiați mărunt șalota și tocați frunzele de
mărar și cele de chives. Amestecați somonul,
șalota și verdețurile într-un bol și lăsați-le la
marinat în puțin ulei de măsline și zeamă de
lămâie. Asezonați cu sare și piper, după gust.
Amestecați ingredientele bine și serviți tartarul
într-un coș făcut din aluat de clătite.
RONDELE SOMON
preț/kg
FILE DE SOMON
preț/kg
LIMBĂ DE MARE (SOLE)
38,99
44,99
30,89
LIMBĂ DE MARE
(SOLE)
preț/kg
SOMON
TARTAR
SOMON PROASPĂT
3-4 kg/bucată
preț/kg
85,99
6
PESTE DE APÃ SÃRATÃ - ACVACULTURÃ