77,90
57,90
31,98
31,29
LIMBĂ
DE MARE
COLBERT
MOD DE PREPARARE:
Cu ajutorul mixerului,
amestecați bine pesmetul cu verdețurile. Adăugați
uleiul de măsline și coaja de lămâie. Asezonați
file-urile de pește cu sare și piper, după gust, după
care prajiți-le într-o tigaie fierbinte timp de 30
de secunde pe fiecare parte. După ce le-ați prăjit
puțin, tapetați peștele cu puțin muștar și acoperiți
cu pesmetul amestecat cu verdețuri.
Puneți preparatul la gratinat puțin, în cuptor sau
pe grătarul electric.
INGREDIENTE
(PENTRU 6 PERSOANE):
fileurile a 3 pești limbă de mare
•
50 g
pesmet
•
1 legătură verdețuri (frunze de
pătrunjel, tarhon, chives, asmățui)
•
1
lingură coajă rasă de lămâie
•
1 linguriță
muștar fin
•
sare, piper după gust
•
ulei
de măsline
Deoarece limba de mare poate fi ușor confundată cu
peștele limbă roșie, bucătarii obișnuiesc să servească
limba de mare cu o bucată de piele lăsată intenționat
pe coada peștelui, pentru ca cei ce servesc acest pește
să aibă certitudinea că consumă limbă de mare.
FILE
DORADĂ REGALĂ
90-125 g/bucată
preț/kg
CALCAN
1-1,5 kg/bucată
preț/kg
BIBAN DE MARE
400-600 g/bucată
preț/kg
DORADĂ REGALĂ
400-600 g/bucată
preț/kg
CRAMELE RECAȘ
CASTEL HUNIADE
RIESLING
0,75 litri
preț/sticlă
CHIVES
caserolă 30g
preț/caserolă
4,59
RECOMANDARE
14,19
7
PESTE DE APÃ SÃRATÃ - ACVACULTURÃ