16,59
19,99
6,29
TERINĂ DE CRAP
ÎN ÎNVELIȘ
DE PRAZ
MOD DE PREPARARE:
Scoateți pielea peștelui și tăiați câteva fâșii lungi pe care să le păstrați pentru
miezul terinei, iar restul de pește îl tăiați în bucăți mici, pe care le băgați puțin la congelator. După ce
a înghețat puțin, scoateți peștele din congelator și puneți-l în bolul pentru mixer. După ce ați mărunțit
carnea, adăugați treptat smântâna. Adăugați sarea, sosul Tabasco, Pernod și sucul de lămâie și, pentru un
gust mai bogat, adăugați piperul roz și o parte din frunzele de mărar.
Tapetați forma pentru terină cu folie de plastic și întindeți în formă jumătate din conținut. Fâșiile lungi de
crap le marinați cu frunze de mărar tocate, dupa care adăugați peștele marinat in formă, peste amestec.
După ce ați adăugat și fâșiile de crap, întindeți peste ele și cealaltă parte a conținutului. Gătiți preparatul
la aburi timp de 40 de minute la 90°C (temperatura bazei să fie 65°C).
Pentru a pregăti învelișul din praz, cu ajutorul unui storcător, extrageți sucul din frunzele de praz.
Măsurați și puneți într-o cratiță 250 ml de suc, adăugați agentul de gelifiere și amestecați bine. Puneți pe
foc compoziția, amestecând continuu, până ajunge aproape de fierbere. Întindeți amestecul într-un strat
subțire și egal pe o tavă și lăsați să se răcească. După ce s-a răcit gelatina din praz, cu multă grijă, înveliți
terina în gelatină. Feliați terina și decorați, pentru servire.
Ca regula de bază, peștele
de apă dulce se potrivește
cu vinul alb, sec. În cazul
crapului, cel mai potrivit
vin este Sauvignon Blanc,
Chardonnay sau chiar un
vin tare, acidulat, cum ar fi
Riesling.
Insă, pentru un pește cu
carne grasă, cum e crapul,
se poate servi și vin roșu,
care să nu fie foarte tare,
deoarece taninii puternici
nu se potrivesc cu
preparatele sărate,
cum este și peștele.
INGREDIENTE
(PENTRU 6 PERSOANE):
300 g file de crap
•
225 g
smântână rece
•
2 cl Pernod
•
Zeama de la jumătate de lămâie
•
1 lingură piper roz
•
sare, sos
tabasco, după gust
•
frunze de
mărar, după gust
•
500 g praz
(doar cozile verzi)
•
10 lingurițe
rase de agent de gelifiere
SOMN
eviscerat
3-10 kg/bucată
preț/kg
BECIUL DOMNESC
SAUVIGNON BLANC
vol. Alc. 12,5%
0,75 litri
preț/sticlă
CRAP SĂLABTIC
peste 2 kg/bucată
preț/kg
ȘTIUCĂ
preț/kg
CARAS
preț/kg
RECOMANDARE
18,49
13,99
5
PESTE DE APÃ DULCE - CAPTURÃ