Table of Contents Table of Contents
Previous Page  5 / 16 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 5 / 16 Next Page
Page Background

16,59

19,99

6,29

TERINĂ DE CRAP

ÎN ÎNVELIȘ

DE PRAZ

MOD DE PREPARARE:

Scoateți pielea peștelui și tăiați câteva fâșii lungi pe care să le păstrați pentru

miezul terinei, iar restul de pește îl tăiați în bucăți mici, pe care le băgați puțin la congelator. După ce

a înghețat puțin, scoateți peștele din congelator și puneți-l în bolul pentru mixer. După ce ați mărunțit

carnea, adăugați treptat smântâna. Adăugați sarea, sosul Tabasco, Pernod și sucul de lămâie și, pentru un

gust mai bogat, adăugați piperul roz și o parte din frunzele de mărar.

Tapetați forma pentru terină cu folie de plastic și întindeți în formă jumătate din conținut. Fâșiile lungi de

crap le marinați cu frunze de mărar tocate, dupa care adăugați peștele marinat in formă, peste amestec.

După ce ați adăugat și fâșiile de crap, întindeți peste ele și cealaltă parte a conținutului. Gătiți preparatul

la aburi timp de 40 de minute la 90°C (temperatura bazei să fie 65°C).

Pentru a pregăti învelișul din praz, cu ajutorul unui storcător, extrageți sucul din frunzele de praz.

Măsurați și puneți într-o cratiță 250 ml de suc, adăugați agentul de gelifiere și amestecați bine. Puneți pe

foc compoziția, amestecând continuu, până ajunge aproape de fierbere. Întindeți amestecul într-un strat

subțire și egal pe o tavă și lăsați să se răcească. După ce s-a răcit gelatina din praz, cu multă grijă, înveliți

terina în gelatină. Feliați terina și decorați, pentru servire.

Ca regula de bază, peștele

de apă dulce se potrivește

cu vinul alb, sec. În cazul

crapului, cel mai potrivit

vin este Sauvignon Blanc,

Chardonnay sau chiar un

vin tare, acidulat, cum ar fi

Riesling.

Insă, pentru un pește cu

carne grasă, cum e crapul,

se poate servi și vin roșu,

care să nu fie foarte tare,

deoarece taninii puternici

nu se potrivesc cu

preparatele sărate,

cum este și peștele.

INGREDIENTE

(PENTRU 6 PERSOANE):

300 g file de crap

225 g

smântână rece

2 cl Pernod

Zeama de la jumătate de lămâie

1 lingură piper roz

sare, sos

tabasco, după gust

frunze de

mărar, după gust

500 g praz

(doar cozile verzi)

10 lingurițe

rase de agent de gelifiere

SOMN

eviscerat

3-10 kg/bucată

preț/kg

BECIUL DOMNESC

SAUVIGNON BLANC

vol. Alc. 12,5%

0,75 litri

preț/sticlă

CRAP SĂLABTIC

peste 2 kg/bucată

preț/kg

ȘTIUCĂ

preț/kg

CARAS

preț/kg

RECOMANDARE

18,49

13,99

5

PESTE DE APÃ DULCE - CAPTURÃ