Table of Contents Table of Contents
Previous Page  16 / 16
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 16 / 16
Page Background

Prin valoarea nutritivă deosebită şi densitatea calorică relativ redusă, consumat

cu moderaţie, peştele reprezintă o componentă importantă a alimentaţiei

sănătoase, cu efecte pozitive asupra sănătății copiilor și adulților.

Carnea peștelui se remarcă prin calitatea proteinelor, conținut important de

vitamine din grupul B, vitamine liposolubile, elemente minerale, precum și

grăsimi saturate. Conținutul bogat în elemente minerale face ca peștele să fie

un aliment echilibrat. La fel ca și carnea altor animale, peștele conține cantități

însemnate de potasiu, fosfor și magneziu, în timp ce calciul se găsește în cantități

mai mari decât în carnea de pasăre, vită sau porc. Valoarea calorică redusă este

un alt argument în favoarea înlocuirii cărnii roșii, în special la persoanele care

trebuie să își controleze greutatea.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE PEȘTE

VALOAREA NUTRITIVĂ A CĂRNII DE PEȘTE

Anexă la broșura de reclamă 06/2015

Accesul în magazinele METRO este rezervat exclusiv posesorilor Legitimației de Client. Ofertele cuprinse în această broșură sunt valabile în limita stocului disponibil.

Prețurile din broșură sunt prezentate în lei cu TVA. Informațiile din această brosură sunt prezentate sub rezerva erorilor de tipar.

Pliant editat de S.C. METRO CASH & CARRY ROMÂNIA S.R.L. cu sediu social: Bucuresti, sector 3, B-dul Theodor Pallady, nr. 51N, Cladirea C6, Corp A, înregistrată la Registrul Comerțului

cu numărul J40/9081/2010, CIF RO 8119423, capital social: 13.537.500 lei, având contul nr. RO10BACX0000003000909022 deschis la UniCredit Țiriac Bank S.A. – Ag. Otopeni.

Modul în care este manipulat peștele din momentul pescuirii până în momentul

vânzării este foarte important atât pentru siguranța produsului cât și pentru

sănătatea consumatorilor. Trasabilitatea, ca proces al lanțului de distribuție și ca

măsură de siguranță alimentară, implică atât posibilitatea localizării unui produs,

indiferent de punctul în care se află pe lanțul de distribuție, cât și capacitatea de

a identifica originea și caracteristicile unui produs pe baza unor criterii stabilite în

mod unitar pentru toate punctele lanțului de distribuție.

Avantajele consumului de pește pot fi resimțite doar cu condiția ca produsul

vizat să fie de calitate și astfel să poată contribui la menținerea stării de sănătate.

Din cauza perisabilității, păstrarea peștelui în condiții improprii prezintă un risc

crescut de îmbolnăvire. Pentru a garanta siguranța alimentară a peștelui și a

produselor din pește, METRO respectă normele în vigoare cu privire la ambalare,

etichetare, transport, grad de prospețime, calibraj al produsului, certificare

sanitar-veterinară, certificare de conformitate a produsului.

TRASABILITATE

SIGURANȚĂ