Prin valoarea nutritivă deosebită şi densitatea calorică relativ redusă, consumat
cu moderaţie, peştele reprezintă o componentă importantă a alimentaţiei
sănătoase, cu efecte pozitive asupra sănătății copiilor și adulților.
Carnea peștelui se remarcă prin calitatea proteinelor, conținut important de
vitamine din grupul B, vitamine liposolubile, elemente minerale, precum și
grăsimi saturate. Conținutul bogat în elemente minerale face ca peștele să fie
un aliment echilibrat. La fel ca și carnea altor animale, peștele conține cantități
însemnate de potasiu, fosfor și magneziu, în timp ce calciul se găsește în cantități
mai mari decât în carnea de pasăre, vită sau porc. Valoarea calorică redusă este
un alt argument în favoarea înlocuirii cărnii roșii, în special la persoanele care
trebuie să își controleze greutatea.
BENEFICIILE CONSUMULUI DE PEȘTE
VALOAREA NUTRITIVĂ A CĂRNII DE PEȘTE
Anexă la broșura de reclamă 06/2015
Accesul în magazinele METRO este rezervat exclusiv posesorilor Legitimației de Client. Ofertele cuprinse în această broșură sunt valabile în limita stocului disponibil.
Prețurile din broșură sunt prezentate în lei cu TVA. Informațiile din această brosură sunt prezentate sub rezerva erorilor de tipar.
Pliant editat de S.C. METRO CASH & CARRY ROMÂNIA S.R.L. cu sediu social: Bucuresti, sector 3, B-dul Theodor Pallady, nr. 51N, Cladirea C6, Corp A, înregistrată la Registrul Comerțului
cu numărul J40/9081/2010, CIF RO 8119423, capital social: 13.537.500 lei, având contul nr. RO10BACX0000003000909022 deschis la UniCredit Țiriac Bank S.A. – Ag. Otopeni.
Modul în care este manipulat peștele din momentul pescuirii până în momentul
vânzării este foarte important atât pentru siguranța produsului cât și pentru
sănătatea consumatorilor. Trasabilitatea, ca proces al lanțului de distribuție și ca
măsură de siguranță alimentară, implică atât posibilitatea localizării unui produs,
indiferent de punctul în care se află pe lanțul de distribuție, cât și capacitatea de
a identifica originea și caracteristicile unui produs pe baza unor criterii stabilite în
mod unitar pentru toate punctele lanțului de distribuție.
Avantajele consumului de pește pot fi resimțite doar cu condiția ca produsul
vizat să fie de calitate și astfel să poată contribui la menținerea stării de sănătate.
Din cauza perisabilității, păstrarea peștelui în condiții improprii prezintă un risc
crescut de îmbolnăvire. Pentru a garanta siguranța alimentară a peștelui și a
produselor din pește, METRO respectă normele în vigoare cu privire la ambalare,
etichetare, transport, grad de prospețime, calibraj al produsului, certificare
sanitar-veterinară, certificare de conformitate a produsului.
TRASABILITATE
SIGURANȚĂ