8
www.metro.roTransformă-ți
preparatul într-o
operă de artă italiană!
Preparate cu sosuri de roșii italiene pentru
o aromă intensă și rezultate spectaculoase.
Frământați foarte bine toate ingredientele pentru
aluatul de paste. Înveliți-l în folie alimentară și
lăsați-l să se odihnească timp de 30 de minute.
Pentru umplutură, amestecați ricotta cu
parmezanul ras pe răzătoarea mică (păstrați o
lingură din acesta), asezonați cu sare, piper,
puțină coajă și câteva picături de lămâie.
Tăiați somonul și creveții în cuburi mici și
amestecați-i în compoziție. Întindeți aluatul
de paste în fâșii înguste, cu aparatul de
făcut paste. Puneți o fâșie de paste pe
suprafața de lucru pe care a fost presărată
puțină făină. Adăugați câte o linguriță de
umplutură, la intervale egale, pe fâșia de
paste. Întindeți cu pensula puțină apă pe
spațiile dintre umplutură. Puneți a doua
fâșie de paste deasupra și apăsați ferm
în zonele dintre umpluturi. Tăiați aluatul
și dați-i formă de ravioli. Se fierb ravioli
timp de 3-4 minute în apă cu sare, la foc
mic. Între timp, căliți ușor în unt frunzele
de salvie și măghiran. Adăugați ravioli fierți,
împreună cu puțină apă în care au fiert și
o lingură de parmezan ras și amestecați.
Presărați parmezanul, condimentele și piperul
peste ravioli și serviți preparatul, cald.
CONSERVE
R
A
V
I
O
L
I
C
U
S
O
M
O
N
Ș
I
C
R
E
V
E
Ț
I
Pentru decor:
• 4 crenguțe
de salvie
• 6 crenguțe
de maghiran
• unt
• parmesan
• piper
Pentru umplutură:
• 100 g ricotta
• 50 g parmezan
• 1 lămâie
• 250 g somon
• 125 g creveți
decorticați
Horeca Select
• sare și piper
Pentru ravioli:
• 400 g făină de grâu
• 4 ouă
• 4 linguri de
ulei de măsline
• nucșoară
Alternativ puteți
utiliza aluat pentru
paste gata preparat,
din care puteți
pregăti pastele
ravioli.
6
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
RIO MARE
Ton întreg natur/
în ulei de măsline
• (3+1) x 80 g
• preţ/conservă
7,01
21,03
PREȚ/PACHET
CIRIO
Pulpă
de roșii
• 2500 g
• preţ/conservă
14,56
ÎNCEPÂND CU
MAZZA
Pulpă de roșii
Roșii Tutta
Pulpa Mia
• 4050g
• preț/conservă
21,99