12
www.metro.roDulciuri și cafea
Pentru panna cotta:
• 750 ml smântână
• 1 rădăcină mică de ghimbir
• 1 baton de scorțișoară
• 10 capsule cardamom
• 3 bucați anason stelat
• 10 cuișoare
• 1 linguriță semințe
de fenicul
• 2 linguri ceai negru
• 100 g zahăr
• 2 linguri miere
• 5 foi gelatină albă
Pentru jeleul ceaiului:
• 2-3 linguri ceai negru
• condimente (la fel ca
pentru panna-cotta)
• 4 linguri miere
• 3 foi de gelatina
Panna cotta:
condimentele se trag la tigaie până
când aroma lor se simte intens, apoi amestecați-le
cu smântâna și zahărul, dați-le în clocot și lăsați să
fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Adăugați mierea
și ceaiul și lăsați-le deoparte timp de 4 minute.
Înmuiați gelatina în apă rece. Dizolvați gelatina
scursă în crema de smântână caldă, amestecând
continuu. Treceți totul printr-o sită măruntă
și apoi turnați în pahare mici. Dați la frigider
timp de 1 oră pentru a se întări.
Jeleu cu ceai:
înmuiați gelatina. Fierbeți ceaiul și
condimentele in 250 ml de apă, puneți miere după
gust și adăugați în compoziție gelatina înmuiată,
amestecând. Strecurați totul printr-o sită și adăugați
amestecul peste panna cotta. Apoi acoperiți si puneți
înapoi în frigider timp de cel puțin 2 ore, preferabil
peste noapte, pentru ca desertul să se întărească.
Sfat:
decorați cu anason stelat și serviți cu puțină
spumă de lapte
6
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Panna cotta
cu infuzie de ceai negru
Delectează-ți oaspeții cu un espresso
italian desăvârșit și alte specialități dulci.
Dolce vita
într-o ceașcă.
Aroma unui espresso bun ar trebui să fie complexă, profundă, bogată. Este cel mai concentrat
lichid care se poate obține din “macinatura” de cafea, fiind extrem de intens, cu arome uneori
contradictorii. Crema ar trebui aibă culoarea auriu închisă cu nuanțe roșiatice. Cheia savurării
unui bun espresso este faptul că se bea imediat după ce a fost preparat,
deoarece uleiurile și aromele volatile dispar în câteva minute.
Espresso
Cafea boabe
espresso
• 1 kg
• preţ/bucată
LAVAZZA
Qualita Oro
Cafea boabe
• 1 kg
• preţ/bucată
82,85
ILLY
Cafea măcinată
• 250 g
• preţ/bucată
29,19
21,99
BALOCCO
Pișcoturi
• 400 g
• preţ/bucată
9,43