Previous Page  12 / 16 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 12 / 16 Next Page
Page Background

12

www.metro.ro

Dulciuri și cafea

Pentru panna cotta:

• 750 ml smântână

• 1 rădăcină mică de ghimbir

• 1 baton de scorțișoară

• 10 capsule cardamom

• 3 bucați anason stelat

• 10 cuișoare

• 1 linguriță semințe

de fenicul

• 2 linguri ceai negru

• 100 g zahăr

• 2 linguri miere

• 5 foi gelatină albă

Pentru jeleul ceaiului:

• 2-3 linguri ceai negru

• condimente (la fel ca

pentru panna-cotta)

• 4 linguri miere

• 3 foi de gelatina

Panna cotta:

condimentele se trag la tigaie până

când aroma lor se simte intens, apoi amestecați-le

cu smântâna și zahărul, dați-le în clocot și lăsați să

fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Adăugați mierea

și ceaiul și lăsați-le deoparte timp de 4 minute.

Înmuiați gelatina în apă rece. Dizolvați gelatina

scursă în crema de smântână caldă, amestecând

continuu. Treceți totul printr-o sită măruntă

și apoi turnați în pahare mici. Dați la frigider

timp de 1 oră pentru a se întări.

Jeleu cu ceai:

înmuiați gelatina. Fierbeți ceaiul și

condimentele in 250 ml de apă, puneți miere după

gust și adăugați în compoziție gelatina înmuiată,

amestecând. Strecurați totul printr-o sită și adăugați

amestecul peste panna cotta. Apoi acoperiți si puneți

înapoi în frigider timp de cel puțin 2 ore, preferabil

peste noapte, pentru ca desertul să se întărească.

Sfat:

decorați cu anason stelat și serviți cu puțină

spumă de lapte

6

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:

Panna cotta

cu infuzie de ceai negru

Delectează-ți oaspeții cu un espresso

italian desăvârșit și alte specialități dulci.

Dolce vita

într-o ceașcă.

Aroma unui espresso bun ar trebui să fie complexă, profundă, bogată. Este cel mai concentrat

lichid care se poate obține din “macinatura” de cafea, fiind extrem de intens, cu arome uneori

contradictorii. Crema ar trebui aibă culoarea auriu închisă cu nuanțe roșiatice. Cheia savurării

unui bun espresso este faptul că se bea imediat după ce a fost preparat,

deoarece uleiurile și aromele volatile dispar în câteva minute.

Espresso

Cafea boabe

espresso

• 1 kg

• preţ/bucată

LAVAZZA

Qualita Oro

Cafea boabe

• 1 kg

• preţ/bucată

82,85

ILLY

Cafea măcinată

• 250 g

• preţ/bucată

29,19

21,99

BALOCCO

Pișcoturi

• 400 g

• preţ/bucată

9,43