6
www.metro.roGustul Italiei de la
orez la risotto
BACSKAI
Făină pentru
pizza BL 55
• 5 kg
• preţ/bucată
Ulei
de măsline
• diverse
sortimente
• 2 L
• preţ/ PET
MONINI
Oţet balsamic
Alb/De Modena
• 500 ml
• preţ/bucată
Orez Roma
• 5 x 1 kg
• preţ/cutie
54,99
Orez
Carnaroli
• 5 x 1 kg
• preţ/cutie
69,99
MONINI
Ulei cu arome
• diverse
sortimente
• 250 ml
• preţ/bucată
MAURITIUS
Zahăr brun
• 500 g
• preţ/bucată
ALIMENTE DE BAZĂ
15,99
11,45
18,49
5,89
• 50 g ceapă
• 20 g stafide
• 100 g curmale
• 250 ml suc proaspăt
de portocale
• 100 ml vin alb sec
• 2 stele de anason
• un baton de scorțișoară
• 40 ml oțet balsamic
• 20 g miere
• 20 ml ulei măsline
• 250 g orez Carnaroli
• 100 g ceapă
• 200 ml vin alb sec
• 1 l supă de legume
• sare și piper după gust
• 30 g parmezan ras
• 70 g + 30 g unt
• 20 ml ulei măsline
Ceapa se toacă fin și curmalele se taie în rondele,
apoi se gătesc împreună cu stafidele în ulei de
măsline. Se stinge cu vin alb și suc de portocale, se adaugă anasonul,
scorțișoara și se lasă să scadă până capătă consistența unui sirop. Spre
final adăugăm oțetul balsamic și mierea. Se adaugă risotto-ul (din rețeta
de “Risotto, rețetă clasică de bază”) și se amestecă.
Se taie ceapa fin și se călește în ulei de măsline cu unt (30 g), până când
ceapa are o tentă transparentă, după care se adaugă orezul. Se stinge cu
vin și se așteaptă până când se evaporă aproape tot. Se adaugă supa de
legume treptat în cantități mici și se amestecă tot timpul. Când orezul a
ajuns la consistența dorită, adăugăm sare și piper după gust, untul (70g)
și parmezanul ras. În Italia se consumă risotto-ul al dente.
6
INGREDIENTE:
6
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
MOD DE PREPARARE:
Risotto,
rețetă clasică de bază
Risotto cu stafide
și curmale
29,99
ÎNCEPÂND CU