Previous Page  6 / 16 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 6 / 16 Next Page
Page Background

6

www.metro.ro

Gustul Italiei de la

orez la risotto

BACSKAI

Făină pentru

pizza BL 55

• 5 kg

• preţ/bucată

Ulei

de măsline

• diverse

sortimente

• 2 L

• preţ/ PET

MONINI

Oţet balsamic

Alb/De Modena

• 500 ml

• preţ/bucată

Orez Roma

• 5 x 1 kg

• preţ/cutie

54,99

Orez

Carnaroli

• 5 x 1 kg

• preţ/cutie

69,99

MONINI

Ulei cu arome

• diverse

sortimente

• 250 ml

• preţ/bucată

MAURITIUS

Zahăr brun

• 500 g

• preţ/bucată

ALIMENTE DE BAZĂ

15,99

11,45

18,49

5,89

• 50 g ceapă

• 20 g stafide

• 100 g curmale

• 250 ml suc proaspăt

de portocale

• 100 ml vin alb sec

• 2 stele de anason

• un baton de scorțișoară

• 40 ml oțet balsamic

• 20 g miere

• 20 ml ulei măsline

• 250 g orez Carnaroli

• 100 g ceapă

• 200 ml vin alb sec

• 1 l supă de legume

• sare și piper după gust

• 30 g parmezan ras

• 70 g + 30 g unt

• 20 ml ulei măsline

Ceapa se toacă fin și curmalele se taie în rondele,

apoi se gătesc împreună cu stafidele în ulei de

măsline. Se stinge cu vin alb și suc de portocale, se adaugă anasonul,

scorțișoara și se lasă să scadă până capătă consistența unui sirop. Spre

final adăugăm oțetul balsamic și mierea. Se adaugă risotto-ul (din rețeta

de “Risotto, rețetă clasică de bază”) și se amestecă.

Se taie ceapa fin și se călește în ulei de măsline cu unt (30 g), până când

ceapa are o tentă transparentă, după care se adaugă orezul. Se stinge cu

vin și se așteaptă până când se evaporă aproape tot. Se adaugă supa de

legume treptat în cantități mici și se amestecă tot timpul. Când orezul a

ajuns la consistența dorită, adăugăm sare și piper după gust, untul (70g)

și parmezanul ras. În Italia se consumă risotto-ul al dente.

6

INGREDIENTE:

6

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:

MOD DE PREPARARE:

Risotto,

rețetă clasică de bază

Risotto cu stafide

și curmale

29,99

ÎNCEPÂND CU