O super idee: cocktail iberic!
Ia un pepene galben, taie-l pe jumătate și scobește-l. Taie salamul Fuet și brânza
Manchego în cubule e și pune-le într-un bol. Taie o jumătate de pepene în
cubule e, amestecă-le cu salamul și brânza și adaugă sare și piper după gust.
Umple cealaltă jumătate de pepene cu acest amestec pe care-l po i stropi cu pu ină
zeamă de lămâie și ulei de măsline. Po i decora totul cu câteva frunze de busuioc
sau... po i sări direct la degustat în stil iberic!
Chorizo vesel!
Chorizo nu mai are nevoie de nicio
prezentare. Dar are nevoie de complimente!
Înveselește-l servindu-l alături de Pan
Tostado con Tomate (hai ca știi ce-nseamnă)
și maslinele verzi Manzanilla, de care nu te
mai saturi.
Tapas Guapas!
Vrei să guști din tot ce are Peninsula Iberică mai bun
de oferit? Nimic mai simplu: faci niște tapas cât ai
zice...guapas. :) Mini salamurile (Fuet, Chorizo sau
chiar ambele) merg minunat alături de brânzeturile
iberice din lapte de oaie și de capră si de câteva felii
de salam uscat spaniol. Le pui pe un platou pe care
între timp ai așezat discret feliile de Pan Tostado
crocante și aromate cu roșii și oregano sau cu
usturoi și pătrunjel. Deja ai tapas, dar pentru nivelul
următor de gust mediteraneean, servește totul cu
sosul spaniol din roșii coapte, cu ceapă!