Ensalada del Mar. Si?
E încă foarte cald și gândul încă zboară la
mare. De ce să nu fie chiar Marea Mediterană
și ale sale fructe de... mare? :) Scuze, ne-a luat
valul! Pe scurt: o idee simplă, de efect și foarte
gustoasă: iei un bol încăpător, arunci în el
salata de fructe de mare, adaugi inimioarele de
anghinare (așa cum le găsești la noi sau, dacă
vrei, trase pu in în tigaie cu un strop de ulei de
măsline), condimente după gust și amesteci.
Mai pune și câteva măsline verzi să tempereze
uleiurile și ai ob inut o super salată. Servește-o
cu Pano Tostado, feliile de pâine prăjită și
aromată.
Platoul pescarului...
iberic.
Glumim. Nici măcar nu trebuie să te pricepi
la pescuit. Trebuie doar să te relaxezi, să te
gândești la ărmurile Mediteranei, la soare
și la pofta de via ă (și de mâncare) specifică
ibericilor. Iată o idee de gustare consistentă
dar ușor de pregătit: alege câteva felii de pâine
prăjită, cu arome diferite. Pe cele cu aromă de
roșii și oregano po i să așezi câte o bucată de
file de sardine, respectiv ton. Cele cu usturoi
și pătrunjel merg cel mai bine cu sepia în suc
propriu. Stoarce peste toate feliile o jumătate
de lămaie și apoi adaugă sare și piper, după
gust. Fir întins!