Previous Page  10 / 24 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 10 / 24 Next Page
Page Background

Ensalada del Mar. Si?

E încă foarte cald și gândul încă zboară la

mare. De ce să nu fie chiar Marea Mediterană

și ale sale fructe de... mare? :) Scuze, ne-a luat

valul! Pe scurt: o idee simplă, de efect și foarte

gustoasă: iei un bol încăpător, arunci în el

salata de fructe de mare, adaugi inimioarele de

anghinare (așa cum le găsești la noi sau, dacă

vrei, trase pu in în tigaie cu un strop de ulei de

măsline), condimente după gust și amesteci.

Mai pune și câteva măsline verzi să tempereze

uleiurile și ai ob inut o super salată. Servește-o

cu Pano Tostado, feliile de pâine prăjită și

aromată.

Platoul pescarului...

iberic.

Glumim. Nici măcar nu trebuie să te pricepi

la pescuit. Trebuie doar să te relaxezi, să te

gândești la ărmurile Mediteranei, la soare

și la pofta de via ă (și de mâncare) specifică

ibericilor. Iată o idee de gustare consistentă

dar ușor de pregătit: alege câteva felii de pâine

prăjită, cu arome diferite. Pe cele cu aromă de

roșii și oregano po i să așezi câte o bucată de

file de sardine, respectiv ton. Cele cu usturoi

și pătrunjel merg cel mai bine cu sepia în suc

propriu. Stoarce peste toate feliile o jumătate

de lămaie și apoi adaugă sare și piper, după

gust. Fir întins!