3
www.metro.roOlanda
VITĂ
C
a
p
a
c
de vită
• vacuum
• preţ/kg
A
n
t
r
i
c
o
t de vită
• vacuum
• preţ/kg
79,98
V
r
ă
b
i
o
ară de vi
t
ă
• vacuum
• preţ/kg
M
u
ş
c
h
i de vită
• vacuum
• preţ/kg
PROASPĂT
PROASPĂTĂ
PROASPĂT
PROASPĂT
34,99
IN
G
R
E
D
I
ENTE - 6 po
r
ț
i
i
• 6 bucăți de mușchi de vită
(200-230 g/bucată)
• 2 pachete morcovi baby (2 x 150g)
• 1 pungă mazăre Mangetout (300g)
• 3 homari
• 50g unt
• 5g usturoi
• 5 g sare de mare
grunjoasă Horeca Select
• mix de plante aromatice Horeca Select
(rozmarin, salvie, cimbrișor)
• ulei de măsline
extra virgin Horeca Select
S
o
s
B
e
u
r
re Blanc
• 60 ml vin alb
• 15 ml oțet de vin alb
• 20g ceapă tocată mărunt
• 350 g unt foarte rece
• 1 g sare
• 1g piper alb
S
o
s
d
e
v
in roșu
• 200 ml Jus de vită
• 100 ml vin roșu sec
• 200 g ciuperci proaspete
• 100 g ceapă tocată mărunt
• Roux (50g unt/50g făină)
• sare și piper după gust
45,99
27,99
M
O
D
D
E
P
R
EP
A
R
ARE:
Homarii se fierb în apă clocotită pentru 8-10 minute apoi
se taie pe jumătate, se curață de intestine și se scoate cochilia. Mușchiul de vită
se asezonează cu ierburile aromatice tocate mărunt și sarea de mare după care îl
introducem la frigider pentru câteva ore. Îl prăjim într-o tigaie timp de 4 minute pe
fiecare parte, recomandat până la gradul de coacere mediu.
S
o
s
B
e
u
rr
e
B
lanc:
Combinăm într-o soteuză, oțetul, vinul alb și ceapa tocată mărunt. Le
punem pe foc mic și lăsăm să se reducă până la o treime. Souteza cu
reducția obținută se așează pe un bain marie, apoi adaugăm untul
rece tăiat cubulețe câte 2-3 bucăți și amestecăm cu un tel până
la omogenizare. Încorporăm tot untul până când sosul devine
cremos. Sosul Beurre Blanc nu trebuie să depășească
50°C. Sosul obținut se poate trece printr-o sită pentru o
consistență fină.
Sos de
vi
n
r
o
șu
:
Pentru prepararea sosului de vin, se călesc
ceapa și ciupercile tocate mărunt împreună
cu o crenguță de cimbrișor în ulei de
măsline în tigaia în care a fost prăjit
mușchiul, apoi se deglazează cu vin
roșu sec și jus de vită, se lasă să
scadă la jumătate. Adăugăm
Roux pentru îngroșarea sosului.
Se dă gust cu sare și piper, iar
pentru o consistență mai cremoasă,
sosul se trece printr-o sită fină.
Legumele se blanșează în apă clocotită,
apoi se sotează în unt cu ulei de măsline și
usturoi. Se asezonează cu sare și piper după gust.
Surf and turf
cu legume baby saute,
sos
d
e
v
i
n
roöu
ö
i
B
eurre
B
l
anc