Previous Page  3 / 12 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 3 / 12 Next Page
Page Background

3

www.metro.ro

Olanda

VITĂ

C

a

p

a

c

de vită

• vacuum

• preţ/kg

A

n

t

r

i

c

o

t de vită

• vacuum

• preţ/kg

79,98

V

r

ă

b

i

o

ară de vi

t

ă

• vacuum

• preţ/kg

M

u

ş

c

h

i de vită

• vacuum

• preţ/kg

PROASPĂT

PROASPĂTĂ

PROASPĂT

PROASPĂT

34,99

IN

G

R

E

D

I

ENTE - 6 po

r

ț

i

i

• 6 bucăți de mușchi de vită

(200-230 g/bucată)

• 2 pachete morcovi baby (2 x 150g)

• 1 pungă mazăre Mangetout (300g)

• 3 homari

• 50g unt

• 5g usturoi

• 5 g sare de mare

grunjoasă Horeca Select

• mix de plante aromatice Horeca Select

(rozmarin, salvie, cimbrișor)

• ulei de măsline

extra virgin Horeca Select

S

o

s

B

e

u

r

re Blanc

• 60 ml vin alb

• 15 ml oțet de vin alb

• 20g ceapă tocată mărunt

• 350 g unt foarte rece

• 1 g sare

• 1g piper alb

S

o

s

d

e

v

in roșu

• 200 ml Jus de vită

• 100 ml vin roșu sec

• 200 g ciuperci proaspete

• 100 g ceapă tocată mărunt

• Roux (50g unt/50g făină)

• sare și piper după gust

45,99

27,99

M

O

D

D

E

P

R

EP

A

R

ARE:

Homarii se fierb în apă clocotită pentru 8-10 minute apoi

se taie pe jumătate, se curață de intestine și se scoate cochilia. Mușchiul de vită

se asezonează cu ierburile aromatice tocate mărunt și sarea de mare după care îl

introducem la frigider pentru câteva ore. Îl prăjim într-o tigaie timp de 4 minute pe

fiecare parte, recomandat până la gradul de coacere mediu.

S

o

s

B

e

u

rr

e

B

lanc:

Combinăm într-o soteuză, oțetul, vinul alb și ceapa tocată mărunt. Le

punem pe foc mic și lăsăm să se reducă până la o treime. Souteza cu

reducția obținută se așează pe un bain marie, apoi adaugăm untul

rece tăiat cubulețe câte 2-3 bucăți și amestecăm cu un tel până

la omogenizare. Încorporăm tot untul până când sosul devine

cremos. Sosul Beurre Blanc nu trebuie să depășească

50°C. Sosul obținut se poate trece printr-o sită pentru o

consistență fină.

Sos de

vi

n

r

o

șu

:

Pentru prepararea sosului de vin, se călesc

ceapa și ciupercile tocate mărunt împreună

cu o crenguță de cimbrișor în ulei de

măsline în tigaia în care a fost prăjit

mușchiul, apoi se deglazează cu vin

roșu sec și jus de vită, se lasă să

scadă la jumătate. Adăugăm

Roux pentru îngroșarea sosului.

Se dă gust cu sare și piper, iar

pentru o consistență mai cremoasă,

sosul se trece printr-o sită fină.

Legumele se blanșează în apă clocotită,

apoi se sotează în unt cu ulei de măsline și

usturoi. Se asezonează cu sare și piper după gust.

Surf and turf

cu legume baby saute,

sos

d

e

v

i

n

roöu

ö

i

B

eurre

B

l

anc