Previous Page  10 / 24 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 10 / 24 Next Page
Page Background

10

INGREDIENTE (pentru 12 porții):

Pentru sos Bolognese:

- 1 kg carne tocată de vită (sau

amestec)

- 1 kg pulpă de roșii

- 50 ml ulei de măsline Horeca Select

- 100 g morcovi

- 150 g ceapă

- 5 g usturoi

- 2 foi de dafin

- 5 g busuioc proaspăt Horeca Select

- 50 g unt

8,99

49,05

BARILLA

Penne rigate

• 5 kg

• preţ/bucată

62,49

Monini

Ulei de măsline

extravirgin

• 2 L

• preţ/PET

16,30

BACSKAI

Făină pizza BL55

• 5 kg

• preț/bucată

BARILLA

Penne rigate

• 1 kg

• preţ/bucată

18,00

4,35

Sos paste

• diverse sortimente

• 800 g

• preţ/bucată începând cu:

49,41

MAZZA

Roşii uscate

în ulei

• 1600 g

• preț/borcan

Sos Bechamel:

- 700 ml lapte Fine Life

- 70 g făină

- 70 g unt

- Sare și piper alb măcinat

- 0,5 g nucșoară măcinată

- 500 g mozzarella

- 200 g parmezan

- 1,5 kg foi de lasagna Horeca Select

- Sare și piper

Mod de preparare:

Sosul bolognese:

Se taie ceapa, morcovul și usturoiul brunnoise, apoi se călesc în

ulei de măsline. Adăugăm carnea tocată și o călim pentru câteva

minute, după care adăugam pulpa de roșii și cele două foi de dafin.

Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru minim 60 de minute amestecând

tot timpul pentru a nu se lipi de fundul cratiței. La sfârșit adăugăm

busuiocul și oregano și asezonăm cu sare și piper după gust.

Sosul Bechamel:

Într-o cratiță cu mâner, topim untul la foc mic după care adăugăm

făină (în ploaie) și amestecăm până capătă o culoare ușor brună.

Adăugăm câte puțin lapte încălzit și amestecăm energic tot timpul.

După ce începe să fiarbă îl mai lăsăm 10 minute, dar tot timpul

amestecând cu un tel. Se dă gust cu sare, piper alb și nucșoară.

Ungem un vas termorezistent cu unt pe toată suprafața și alternăm

5-6 straturi cu foi de lasagna și sos bolognese. Între straturi tot

timpul adăugam sos bechamel, mozzarella și puțin parmezan ras.

După ce aproape s-a umplut vasul, adăugăm sos bechamel și îl

introducem la cuptor pentru 60 de minute. Cu 20 de minute înainte

de final adăugăm și mozzarella rasă.

Se servește fierbinte.

Tips:

Sosul bolognese se poate ține la frigider până la 48 de ore

într-un recipient vidat.

Lasagna

Bolognese

MAZZA

Pulpă de roşii,

Roşii Tutta Pulpa Mia

• 4050 g

• preţ/conservă