NOIEMBRIE 2016
07
Colontitlu
File de Păstrăv cu ierburi
provensale, conopidă, bacon
şi alune de pădure
INGREDIENTE
• 1 pungă File de păstrăv Edenia 600 g, decongelat în
prealabil, în frigider
• 1 pungă Conopidă Edenia 450 g
• 15 g ierburile provensale
• 8 linguri ulei de măsline
• 130 g bacon
• ½ linguriţă de nucșoară
• 1 linguriță oțet
• coajă și zeamă de la 1/2 lămâie
• 60 g alune de pădure
• sare și piper
MOD DE PREPARARE
1. Mixămamestecul de ierburi uscate provensale cu
3 linguri de ulei de măsline. Punem fileurile de
păstrăv, decongelate în prealabil, într-o tavă pe
hârtie de copt și le ungem cu această pastă.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 150 °C
timp de 10 minute.
2. Într-o oală cu apă clocotită, adăugăm o linguriță
de sare și linguriță de oțet, apoi conopida congelată
Edenia, pe care o blanșăm 2 minute. Scoatem
conopida într-un bol cu apă rece și o rupem în bucăți
mai mici.
3. Tăiem baconul julienne, îl călim într-o tigaie cu o
lingură de ulei de măsline timp de 2 minute, după
care adăugăm conopida şi presărăm deasupra sare,
piper şi nucşoară. Sotăm energic, mișcând tigaia
circular şi amestecând cu o spatulă de lemn.
Adăugăm alunele de pădure, coaja și zeama de la o
jumătate de lămâie.
4. Pe o farfurie întinsă așezăm garnitura de
conopidă cu bacon împreună cu fileurile de păstrăv
proaspăt scoase din cuptor.
Pentru cei ce doresc să țină post, se poate elimina
baconul din rețetă.
File de păstrăv
Edenia
22,73 lei
Conopidă
Edenia
5,05 lei
8,13 lei
PRE FĂRĂ REDUCERE
9,57 LEI
PRE FĂRĂ REDUCERE
10,20 LEI
8,67 lei
-15%
REDUCERE*
-15%
REDUCERE*
-15%
REDUCERE*
-15%
REDUCERE*
*Reducereadepre seaplicălacasademarcat.
PRE FĂRĂ REDUCERE 5,94 LEI
PRE FĂRĂ REDUCERE 26,74 LEI