3 CUM SE REAL I Z EAZĂ CORECT CURĂȚ EN I A Ș I DE Z I NF ECTAREA? C U R ĂȚ E N I A D E Z I N F E C TA R E A Elimină resturile de murdărie. Clătește ustensilele cu apă fierbinte. Spală cu o soluție cu apă fierbinte. Respectă mereu instrucțiunile producătorului. Lasă produsul să acționeze conform instrucțiunilor. Curățenia se face întotdeauna din interior spre exterior și din zona cea mai curată spre zona cea mai murdară. Clătește cu apă din abundență pentru a elimina detergentul. Introdu în apă fierbinte (+80°) sau aplică o soluție dezinfectantă, respectând instrucțiunile producătorului. Clătește cu apă din abundență pentru a elimina dezinfectantul. Nu amesteca produse de curățare care pot genera posibile reacții chimice. Lasă să se usuce la aer după clătire sau șterge cu un prosop de hârtie de unică folosință. Echipamentele și ustensilele dezinfectate se păstrează într-o zonă unde să nu se contamineze ulterior. Atunci când nu se folosesc frecvent, echipamentele trebuie igienizate înainte de a se utiliza din nou. Curățenia și dezinfectarea sunt operațiuni complementare. Curățenia are ca obiectiv eliminarea murdăriei de pe suprafețe, în timp ce dezinfectarea urmărește distrugerea germenilor rămași în urma curățeniei . Igienizează localul. Curăță și dezinfectează în profunzime. Trebuie să ai în vedere includerea unor produse noi pe lista de cumpărături , precum echipamentele individuale de protecție (EIP): măști, mănuși de nitril sau vinil, măști de protecție, geluri hidroalcoolice etc. Expune fișe tehnice și note informative adresate personalului și clienților, care să conțină noile protocoale, numărul maxim de persoane, regulile de igienă. Planifică sarcinile și procesele de lucru , astfel încât să se mențină distanța de siguranță între angajați și să se minimizeze contactul între aceștia. Adaugă în trusa de prim ajutor și un termometru . +80ºC Î N A I N T E D E D E S C H I D E R E

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=