O ul este o mică minunăție a naturii, un simbol arhetipal al începutului, al originii și regenerării vieții, o metaforă a întregului și renașterii în operele artiștilor și filozofilor din toate timpurile. Oul este asociat cu Paștele, marea sărbătoare creștină a Învierii. În tradiția românească oul roșu de Paște are putere miraculoasă de vindecare, aduce spor, sănătate și frumusețe în orice casă, iar cojile puse sub brazdele de pământ, la arat, ajutau la obținerea unor recolte bogate. Revenind la concret, oul este un aliment extrem de valoros din punct de vedere nutritiv, o sursă perfect echilibrată de proteine și grăsimi ușor digerabile (97% pentru albuş şi 100% pentru gălbenuş). De aceea, a fost ales ca aliment standard al eficacităţii proteinei de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Cele mai multe ouă de pe piață provin de la găini și, în proporție mult mai mică, de la alte păsări. 530 DE MII DE OUĂ VOPSITE AU FOST CUMPĂRATE ÎN 2019 DIN MAGAZINELE KAUFLAND ROMÂNIA OUĂLE DE PREPELI ţ Ă Deși au o greutate de numai circa zece grame, sunt mai bogate în aminoacizi și substanțe minerale față de oul de găină. Ele au un gust fin, aromat și deosebit de intens. OUL, UN MIC DAR AL NATURII Fotografii: Getty Images 30

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=