Somon cu salsa de rodii
Mod de preparare:
Ofertele cuprinse în broşură sunt valabile în perioada indicată, numai pentru achiziţiile cu ridicata din magazinele Selgros, în limita stocului existent. Vânzarea se face pe baza legitimaţiei de client după condiţiile de bază ale SELGROS Cash&Carry.
Accesul este permis numai pe baza legitimaţiei de client. ATENŢIE: La unele articole pot interveni modificări de preţ datorate unor aspecte neimputabile Selgros. Informaţiile despre articole şi preţuri sunt prezentate sub rezerva greşelilor de tipar. În cazul neconformităţii
produsului achiziţionat, consumatorul are dreptul la repararea produsului, înlocuirea sau la restituirea contravalorii acestuia, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare la data cumpărării produsului. Este posibilă achiziţionarea produselor în rate,
prin colaborarea noastră cu Raiffeisen Bank. În magazinele Selgros, plata se poate efectua numerar sau prin card bancar Maestro, Mastercard, Visa şi Visa Electron. Preţurile sunt exprimate în lei şi conţin TVA.
SELGROS CASH&CARRY SRL, Calea Bucureşti 231, Braşov, CIF: RO11805367, Nr. R.C.: J08/464/2001, Capital social: 288272740 lei
Chef Ştefan Popescu vă recomandă
Executive Chef Pullman Bucharest
S e a m e s t e c ă t o a t e
ingredientele pentru marinadă.
Se taie fileul de somon în porţii
de 200 g şi se lasă la marinat în
frigidertimpde1-2ore.
Rodiile se taie pe jumatate
sau sferturi, apoi se lovesc în
coajă şi seminţele vor cădea
pur şi simplu.
Acestea se pun într-un vas
cu apă, iar la suprafaţa apei se
vor ridica impurităţile. Portocalele se curăţă astfel încât să
obţinempulpa fără pieliţe.
Pentru salsa de rodii: se amestecă toate ingredientele
(uşor, fără să le zdrobim), se asezonează cu sare şi piper şi se
lasă la frigiderpână lamomentul servirii.
Somonul se prepara la tigaie sau la grătar în funcţie de
preferinţă. Spanacul tânăr se sotează în unt un timp de 1-2
minute sau până când devine
fraged, apoi seasezoneazăcu
sare şi piper.
Spanacul se pune pe o
hârtie absorbantă pentru a
elimina surplusul de lichid.
Se aşează spanacul în
farfurie, pesteel semontează
somonul,
iar
deasupra
stropim cu generozitate cu
salsa de rodii.
(2 porţii)
File de somon
400 g
Pentru marinarea peştelui
Usturoi
10 g
Boia
3 g
Fenicul praf
3 g
Suc proaspăt de lime
20ml
Vin alb
50ml
Ulei demăsline
50ml
Sare şi piper
Pentru salsa de rodii
Seminţe de rodie
½buc.
Portocale
2 buc.
Suc proaspăt de lime
1 buc.
Ceapă albă
½buc
Coriandru tocat
5 g
Ardei iute tocat fără seminţe 1 buc.
Seminţe de chimen
3 g
Ulei demăsline
40ml
Sare şi piper
Pentru garnitură
Spanac tânăr
200 g
Unt
20 g
Ingrediente:
După prepare, somonul trebuie
să aibe în interior culoarea
roze, pentru a nu îşi pierde
propietăţile nutritive.
Sfatul bucătarului:
Vă dorim
poftă bună!