Paste cu medalion de somon, la cuptor
INGREDIENTE:
• 450 g somon
• 600 g paste Trottole Italiamo
• o ceapă
• 2 căței de usturoi
• o crenguță de cimbru
• 60 ml coniac
• 3 linguri
ulei de măsline Primadonna
• 100 ml lapte Pilos
• 150 g unt Pilos
• 100 g faină Castello
• 150 g parmezan Italiamo
MOD DE PREPARARE:
Începem prin a face un sos bechamel. Fierbem laptele, cu grijă, într-o crăticioară,
iar într-o tigaie topim 80 g de unt şi adăugăm făină treptat. Turnăm laptele peste
amestecul de făină cu unt şi lăsăm să fiarbă şi să se îngroaşe. Adăugăm şi parmezan,
doar pentru gust.
Pentru prepararea pastelor, punem o oală de apă la fiert (cca 1 kg de paste are nevoie
de minimum 4 l de apă pentru a fierbe în voie). Adăugăm pastele când fierbe apa şi le
lăsăm până ce ajung la consistenţa dorită.
Prăjimmedalioanele de somon în ulei de măsline, într-o tigaie încinsă. După ce s-au
prăjit, adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul tocat mărunt şi untul. Călim totul şi
flambăm cu coniac.
Când pastele sunt fierte, le punem în tigaie şi le sotăm, apoi presărăm cimbru.
Le punem într-un vas de iena, le acoperim cu sosul bechamel şi adăugăm parmezan.
Le coacem la cuptorul încins la 180°C (sau încins la foc mare), timp de 15 minute.
Poftă bună!
4
44
per 100 g
Medalion
de somon proaspăt
Paste Trottole
Tricolore
4
.
44
500 g
1 kg = 8,88 lei
KW 44/15 Preţuri exprimate în LEI cu TVA. Nu ne asumăm răspunderea pentru eventualele greşeli de tipar. Fotografiile prezentate nu creează obligaţii contractuale.
Produse destinate vânzării cu amănuntul, valabile în limita stocului disponibil în perioada 26.10 - 1.11.2015
02
toate ofertele pe
www.lidl.ro