Un curcan întreg 1 buc - 2 - 3 kg
elină - 150 g
ouă - 1buc
scor ișoară Mikado – 1 linguri ă
cârna i de porc Baroni - 200 g
ceapă - 1 bucată
morcovi – 1 bucată
usturoi – 2 că ei
ulei măsline Promienna - 100 ml
unt Milbona - 100 g
bacon felii Pikok - 200 g
pesmet Castello - 50 g
Garnitură
pentru o por ie:
făină Castello - 100 g
ouă - 1 bucată
usturoi - 2 că ei
ardei iute - 1 bucată
pătrunjel - 1/2 legătură
ulei de măsline Promienna - 50 ml
Mai întâi se prepară umplutura curcanului. Se toacă mărunt
legumele. Se amestecă apoi cu oul, pesmetul, scor ișoara și carnea
din cârna ii prospe i până la omogenizare. Se adaugă sare și piper
după gust. Se umple curcanul cu amestecul ob inut, după care,
cu ajutorul unui bă de frigăruie se închide orificiul prin care am
umplut curcanul. Se acoperă curcanul cu felii de bacon și se bagă
în cuptorul preîncălzit la 180
0
C, timp de 2 ore.
Din jumătate în jumătate de oră se unge cu unt și ulei de măsline
(cu ajutorul unei pensule).
În timp ce curcanul se află în cuptor se pregătește garnitura astfel:
se amestecă făina cu ouăle și se frământă până se ob ine o cocă
galbenă și deloc lipicioasă. Se întinde cu mașina de întins paste sau
cu un făcăle , se taie în formele dorite și se fierbe în apă sărată.
Într-o tigaie, se călește usturoiul, ardeiul iute și se stinge cu o
parte din apa în care s-au fiert pastele. Se adaugă pătrunjelul tocat
mărunt și pastele fierte.
Poftă bună!
6 POR II
3 ORE
Cârnaţi
de casă
13
17
600 g
1 kg = 21,95 lei
Unt irlandez
7
90
250 g
1 kg = 31,60 lei
KW 36/15 Preţuri exprimate în LEI cu TVA. Nu ne asumăm răspunderea pentru eventualele greşeli de tipar. Fotografiile prezentate nu creează obligaţii contractuale.
Produse destinate vânzării cu amănuntul, valabile în limita stocului disponibil în perioada 31.08 - 6.09.2015
02
toate ofertele pe
www.lidl.ro