• 1 varză murată (pe care o lăsați
în apă fierbinte cu o seară
înainte, la desărat)
• 700g carne tocată amestec vită
și porc
• 1/2 cană de orez
• 100g dovleac plăcintar
• 200g afumătură
• 4-5 foi de dafin
• 1 linguriță de boia afumată
• 4-5 linguri suc de roșii / bulion
• 15 felii bacon sau pancetta
• ulei de floarea-soarelui
• apă fiartă
• sare și piper după gust
Pasul 1
Scurgeți bine varza și desprindeți cu
grijă foile. Dacă varza încă este foarte
sărată, spălați-o în 4-5 ape fierbinți.
Tăiați dovleacul cuburi mici sau dați-l
pe răzătoare. Tăiați afumătura cuburi
mici.
Pasul 2
Amestecați carnea tocată cu orezul,
dovleacul și afumătura și asezonați
cu sare și piper după gust. Rulați
sarmalele și tocați restul de varză
rămas.
Pasul 3
Puneți puțin ulei la baza slow
cooker-ului și faceți un pat de varză
tocată peste care adăugați puțin
piper negru și două linguri de bulion.
Pasul 4
Așezați sarmalele în
slow cooker
Crock-Pot 5,7 L Digital.
Puneți încă
un strat de varză tocată deasupra,
alte două linguri de bulion și turnați
pe lângă apă fiartă cât să umpleți
3/4 din Crock Pot.
Pasul 5
Setați
slow cooker-ul Crock-Pot
5,7 L Digital
pe modul de gătire
"High" și timpul 7 ore. La final
lăsați sarmalele să se mai răcească,
rulați-le în bacon sau în pancetta și
prăjiți-le într-o tigaie preferabil de
teflon (fără a adăuga unt sau ulei),
până când se rumenesc.
Sărmăluțe cu afumătură
și dovleac
Rețete
incluse
la toate
produsele
Slow
Cooking
Plus de gust și sănătate. Comparativ
cu metodele tradiționale, gătirea
slow cooking, la o temperatură relativ
scăzută, presupune menținerea în
întregime a nutrienților în mâncare.
Gătește
singură
Nu trebuie să fii bucătar
profesionist ca să gătești
mâncăruri savuroase. Doar adaugi
ingredientele și CROCK POT se
ocupă de restul fără supraveghere.
Poți găti
orice
Cu aparatul de gătit electric CROCK
POT pregătești o gamă largă de
rețete: de la ciorbe, fripturi și feluri
principale, la aperitive, preparate
vegetariene și deserturi delicioase.
Slow
COOKERS