Saramură de crap cu mămăligă Ingrediente (10 porții) Mod de preparare Cost/porție: 5,61 lei crap viu .................................. 3 kg ardei gras ............................. 1 kg ardei kapia.......................... 100 g ceapă galbenă ................... 200 g ardei iute ........................... 100 g roșii ...................................... 900 g pătrunjel ............................ 3 leg. sare de mare ..................... 200 g piper negru ............................. 2 g foi de dain .............................. 1 g cimbru...................................... 1 g mălai .................................... 700 g ulei de loarea-soarelui ............ 100 ml Crapul eviscerat se porționează, se condimentează și se unge cu ulei de loarea soarelui. Pe grătarul bine încins, se presară sare de mare și se frige până este bine rumenit pe ambele părți. Odată cu peștele, se pun pe grătar ardeii (ardeiul gras și ardeiul iute), usturoiul și roșiile la copt. Când sunt gata, se decojesc. Roșiile se lasă întregi, iar ardeii, în bucăți mari. Între timp, se pune la iert apa (1,5 L) pentru saramură și apa (2 L) pentru mămăligă. În apa pentru saramură se adaugă sare, cimbru, foi de dain, piper întreg și legumele coapte. Se dă în clocot, se temperează, iar la inal se adaugă pătrunjelul tocat mare. Într-un vas adânc, se toarnă saramura peste peștele gătit, se pune un capac deasupra și se lasă să absoarbă toate aromele. În apa clocotită pentru mămăligă se adaugă 10 g de sare, 50 ml de ulei de loarea-soarelui, treptat mălaiul, și se amestecă energic cu ajutorul unui tel. Când mămăliga este gata se servește cu saramura de crap.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=