LEGUME-FRUCTE 2 Fructul de avocado, originar din America de Sud, a devenit foarte repede cunoscut în gastronomie, odată cu expansiunea trendului de bucătărie mexicană. În topul preparatelor în care se regăsește acest fruct se numără și sandvișurile cu avocado și ou poșat sau somon afumat, salatele cu avocado, roșii cherry și semințe de dovleac. În plus, avocado poate i folosit cu succes în preparate precum wrap, dar și în burgeri. Pentru a-și păstra culoarea verde intens, imediat după ce pulpa fructului a fost scoasă din coajă se stropeste cu zeamă de lime pentru a evita oxidarea. E bine de știut că un avocado cu coaja verde, încă crud, ajunge la faza perfectă pentru servire în 4-5 zile, la temperatura camerei. AVOCADO, NOUL TREND ÎN GASTRONOMIE Ardei California roșu •preț/kg 8, 49 Grapefruit roșu • preţ/kg 5, 49 ORIGINE OLANDA ORIGINE AFRICA DESUD Ciuperci Champignon grătar • preţ/kg 7, 99 Avocado •calibru 12-14 • preţ/bucată 3, 19 ORIGINE POLONIA ORIGINE PERU

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=