3 CE NEVOI ARE ECHIPA TA ÎN ACEST MOMENT? E C H I PAM E N T D E P R O T E C Ț I E S P E C I A L T R A I N I N G Prima și cea mai importantă regulă în contextul actual - echipa ta are nevoie de măști, viziere, mănuși, uniforme, termometru, dar și de produse de igienizare corespunzătoare: de la săpun, până la dezinfectant pentru mâini și pentru suprafețe. Asigură-te că refaci constant stocurile pentru astfel de echipamente și că angajații tăi au la dispoziție toate resursele pentru a-și executa sarcinile în cel mai sigur și igienic mod posibil. Ei sunt interfața dintre afacerea ta și clienți, oferă-le toate motivele să își desfășoare munca la cele mai înalte standarde. Monitorul Oficial nr. 461 Partea I, Capitolul II, precizează mai multe obligații privind personalul operatorilor economici din domeniul HoReCa: Instruirea angajaților este prevăzută de lege! Secțiunea 1, Art. 4, litera f: reinstruirea sub semnătură a personalului lucrător cu privire la regulile generale de igienă ce trebuie respectate la nivelul unităților de alimentație publică necesare pentru obținerea unor produse alimentare sigure consumului uman, inclusiv asupra măsurilor suplimentare în ceea ce privește prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2; Triajul este obligatoriu! Secțiunea 1, Art. 4, litera g: triajul observațional al angajaților la intrarea în unitatea de alimentație în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă și nepermiterea accesului la locul de muncă a personalului care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată); Regulile de igienă trebuie făcute după standardele prevăzute de lege! Secțiunea 1, Art. 4, litera n: asigurarea că personalul lucrător are efectuate cursurile privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, conform prevederilor Ordinului Ministrului Sănătății și al Ministrului Educației, Cercetării și Tineretului nr 1.225/5.031/2003 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea și certificarea instruirii profesionale a personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, cu modificările și completările ulterioare. Anumite cursuri de formare sunt așadar obligatorii, iar altele îi pregătesc pe angajați pentru a ști cum să gestioneze anumite situații, și în plus le dau mai multă siguranță și încredere în raport cu tine, cu restul echipei și cu clienții.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=