3 LACTATE Ricotta este un tip de brânză italienească foarte apreciat în toată lumea, dar puțină lume știe ce diferențe mari există între sortimentele ăcute din lapte de vacă, de capră, de oaie sau de bivoliță. Ricotta din lapte de vacă are un gust mai neutru decât celelalte și se potrivește bine cu pastele, mai ales ca umplutură de ravioli, tortelloni, agnolotti sau în clătite, prăjituri și aluaturi. Cu un gust mai intens este ricotta de oaie, speci ică regiunilor italienești unde se cresc ovine: Toscana, Lazio, Abruzzo, Campania, Puglia și Sardinia. Acest produs, ca și cel din lapte de capră, este recomandat în sosuri, alături de paste, dar mai ales savurat împreună cu vinete, ardei, dovlecei și spanac. Ricotta din lapte de bivoliță are cel mai ridicat conținut de grăsimi și, de asemenea, dă cremozitate sosurilor, dar și o aromă plăcută prăjiturilor. ADAUGĂ GUST, TEXTURĂ ȘI CULOARE PREPARATELOR TALE, CU LACTATE ITALIENEȘTI CANTARELLI CASEIFICIO Brânză dură rasă • 1 kg • preț/bucată 34, 77 AMBROSI Ricotta • 1,5 kg • preț/bucată 22, 77 VERDE PASCOLO Cedar roșu feliat • 1 kg • preț/bucată 37, 83 VIRGILIO Unt • 82% grăsime • 200 g • preț/bucată 6, 64

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=