Pentru început, taie mărunt pulpele de pui și dă-le prin mașina de tocat cu sită fină împreună cu grăsimea de porc. Aceasta este baza terinei. Taie pieptul și ficatul de pui cuburi de 5 mm, respectiv 1 mm grosime. De ce? Pentru că este plăcut să simți textura bucăților de carne în acest amestec. Curăță ceapa, usturoiul și pătrunjelul și taie-le mărunt. După ce ai terminat, pune într-o tigaie încinsă ficatul de pui cu ceapa și usturoiul și călește-le puțin, astfel încât să fie gătite doar pe jumătate. Adaugă coniacul, apoi vinul alb, zahărul și lasă amestecul pe foc încă 2 minute. Potrivește-l de sare și piper, amestecă-l cu carnea de pui, adaugă pătrunjelul proaspăt și ai obținut compoziția cu care umpli foile de aluat. Pune foietajul la cuptor la o temperatură de 175ºC timp de 1 oră sau cât este necesar pentru ca aluatul să fie bine copt. Ingrediente pentru 10 porții 250 g piept de pui 300 g pulpe de pui 350 g ficat de pui 100 g grăsime de porc 3 legături de pătrunjel 5 g usturoi 100 g ceapă 40 ml ulei 7 g sare 3 g piper 20 ml coniac 1 g zahăr 200 ml vin alb sec 1 kg aluat de foietaj 10

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=