oar puțină sare - acesta este ingredientul secret al uneia dintre cele mai faimoase delicatese din lume. Doar sarea permite caviarului să-și dezvolte complet aroma intensă. De mii de ani caviarul este simbolul rafinamentului culinar. Caviarul nu mai este de mult timp inaccesibil. Oricum, clișeul petrecerilor cu caviar și șampanie spumoasă este depășit, întrucât „caviarul are un gust la fel de bun, atât la o bere rece, cât și la o șampanie”, spune Markus Rüsch, proprietarul și administratorul Altonaer Kaviar Import Haus (AKI). Pentru a fi pus cel mai bine în evidență, caviarul nu trebuie combinat cu alimente intense sau picante. „Ar trebui să fie mereu ca o cireașă pe tort. Atunci nu contează dacă îl mănânci pe pâine prăjită sau piure”, spune Rüsch. Această delicatesă are, de asemenea, multe de oferit și din punct de vedere optic. Caviarul de somon sau păstrăv are o culoare portocaliu-roșcat, cel de pește alb are o culoare aurie, iar cel clasic de sturion are o culoare intensă, neagră. Dacă doriți să serviți caviarul ca aperitiv, cel mai bine este să calculați aproximativ zece grame per porție. Dacă îl folosiți pentru a completa un fel principal, adăugați câte o linguriță la fiecare farfurie. Recomandare: Puneți caviarul pe gheață înainte de a-l servi și deschideți-l doar cu puțin timp înainte de servire. Astfel, își va păstra savoarea unică. Mic și deosebit, caviarul este astăzi, mai mult ca oricând, simbolul celei mai înalte savori Text: Silvia Dittinger / Foto: Getty Images O LINGURĂ PLINĂ DE 19

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=