ncălzește cuptorul la 160°C. Curăță usturoiul și ghimbirul; taie usturoiul cubulețe și ghimbirul rade-l fin. Spală ardeiul iute, scoate-i semințele și taie-l rondele fine. Usucă prin tamponare carnea de porc și condimenteaz-o cu sare, piper, ghimbir și usturoi. Încălzește într-o tigaie 1 lingură de ulei și prăjește în ea carnea. Stinge cu 400 ml apă de cocos și sos de soia și coace friptura acoperită în cuptor timp de 1,5 ore. Din când în când, toarnă peste friptură sosul lăsat în tavă. Între timp, spală și curăță 400 g cartofi care se fierb în apă cu sare timp de 25–30 minute până devin foarte moi, iar restul de cartofi rade-i felii subțiri. Din cartofii fierți prepară un piure cu lapte și condimentează-l cu sare, piper și nucșoară. Unge cu grăsime șase cupe dintr-o formă de brioșe. Condimentează cu sare și piper feliile de cartofi și pune-le în straturi în forma de brioșe. Toarnă supa de legume deasupra și completează cu piure. Pune în cuptor forma de brioșe lângă friptura de porc, cu 40 de minute înainte să se termine perioada de coacere. După ce se coace, scoate friptura și unge-o cu miere. Mărește temperatura din cuptor la 220°C și coace în continuare friptura și plăcintele de cartofi timp de 10–15 minute. Din când în când, toarnă peste friptură sosul lăsat în tavă. Scoate plăcințelele de cartofi și friptura, spală varza și tai-o fâșii. Într-o tigaie încinge restul de ulei, prăjește fâșiile de varză cca 5–8 minute, condimentează cu sare, piper și nucșoară. Așază friptura de porc pe un tocător. Adaugă la sosul de friptură restul apei de cocos, 100 ml apă și rondelele de ardei, pune-le pe aragaz și dă-le în clocot. Amestecă amidonul cu 3 linguri de apă și îngroașă sosul cu acesta. Taie friptura felii și așaz-o cu sosul, plăcinta de cartofi și varza pe 6 farfurii. Taie nucile în bucăți mari și presară-le peste varză. Poftă bună! Ingrediente 2 căței de usturoi 1 bucată ghimbir de aprox. 3 cm 1 ardei iute 1,3 kg carne de porc bucată sare iodată piper proaspăt măcinat 2 linguri ulei de măsline extravirgin 600 ml apă de cocos 100 ml sos de soia 900 g cartofi 3 linguri lapte, 1,5 % grăsime nucșoară proaspăt măcinată 1 linguriță unt 100 ml supă de legume 2 linguri miere 1 varză mică, aprox. 600 g 1/2 linguriță amidon 30 g nuci Perioada de preparare: 3 ore    Ingrediente pentru 6 porții Pe porție: 724 kcal · Proteine: 45 g · Carbohidrați: 38 g · Grăsime: 42 g Friptura de porc by Chef �amuel cu plăcintă de carto și varză 14

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=