Midii mariniere Ingrediente (10 porții) Mod de preparare Cost/porție: 8,26 lei midii ....................................... 4 kg unt ....................................... 300 g ceapă galbenă ....................200 g pătrunjel verde ................. 3 leg. sare ....................................... 30 g piper negru ............................ 1 g vin alb ................................... 0,6 L foaie da‚in .............................. 1 g maghiran ................................ 1 g cimbru proaspat ................... 1 g usturoi .................................. 50 g Midiile se curăță cu un burete metalic și se spală de mai multe ori în apă rece. Untul se topește la foc mic în oala în care vom prepara midiile. După ce s-a topit, adăugăm ceapa tocată mărunt și lăsăm să se călească puțin, apoi usturoiul zdrobit, amestecând din când în când cu o spatulă. Adăugăm măghiranul, cimbrul și foaia de da‚in. După aproximativ un minut, stingem cu vinul și adăugăm midiile. Când încep să iasă aburii la foc mare, punem capacul și lăsăm să se gătească aproximativ 3-4 minute până se deschid toate scoicile, semn că sunt gătite. Se asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat. La ‚inal, se adaugă pătrunjelul proaspăt. Se pot servi cu baghetă prăjită. Midiile care nu se desfac după gătire se aruncă.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=