Aerisește frecvent încăperile de lucru. Curăță frecvent filtrele și grilajele dispozitivelor de aerisire. MĂSURI DE IGIENIZARE Instalează dozatoare cu gel dezinfectant pentru personal. Instruieste personalul sa asigure distanța de siguranță și observă-i atent pe angajații care prezintă simptome precum tuse, strănut sau respirație îngreunată. Achiziționează materiale de protecție necesare pentru depozitarea mâncării și asigură-te că alimentele sunt acoperite cu folie de protecție. Crește frecvența cu care cureți și dezinfectezi echipamentele, suprafețele des atinse, mobilierul, cântarele și ustensilele din bucătărie folosind substanțe dezinfectante. Asigură-le angajaților accesorii de protecție, măști și gel dezinfectant cu alcool. Instruiește personalul să poarte masca de protecție și să îi ferească pe colegii din jur în caz de strănut sau tuse. Asigură-te că toți angajații folosesc în mod eficient mănușile. Trebuie să evite să își atingă nasul, fața și gura înainte de a-și dezinfecta corect mâinile. Implementează un proces de lucru prin care preparatele sunt atinse doar respectând măsurile de protecție. Dezinfectează și spală vasele la peste 80ºC. Folosește mașini de spălat industriale și alege o temperatură mai mare de 60ºC pentru spălarea echipamentelor de lucru. Comunică angajaților cât e de important să atingă obiectele comune doar după ce se dezinfectează în prealabil.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=