3 4 49 LEI Portocale calibru 4-5 per kg ACT 10 1 69 LEI Varză roșie Origine: România per kg Rucola CARREFOUR 125 g per caserolă 1 99 LEI Cartofi albi Origine: România, per kg 4 49 LEI Varză murată Origine: România per kg INGREDIENTE: 8 cartofi medii 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă verde 1 ceapă albă Sare, Piper 1 lingură ulei 1 aluat de foietaj 1 gălbenuș PREPARARE: 1. Cartofii se curăță și se pun la fiert timp de 20 de minute. După ce sunt gata, se adaugă într-un bol mare și se zdrobesc ca pentru piure. 2. Între timp, ceapa verde și ceapa albă se toacă mărunt. Se încinge uleiul de măsline, într-o cratiță, la foc mic. Se adaugă cele două tipuri de ceapă si se călesc timp de 10 minute. 3. Se adaugă cartofii pasați și se asezonează cu sare și piper. Se amestecă bine și se țin pe foc timp de 1-2 minute. 4. Se ia o tavă rotundă cu un diametru de aproximativ 25 de cm și se unge cu ulei. Se așază aluatul de foietaj, acoperind complet fundul și marginile tăvii. 5. Se adaugă umplutura de cartofi, iar marginile aluatului se împachetează înspre centru. La sfârșit, aluatul se unge cu gălbenuș pe deasupra. 6. Tava se dă la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius. Placinta cu cartofi Graddedificultatemic 75min. x6porții 2 99 LEI

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=