4 Mesele de Paște se desfășoară după ritualuri păstrate de generații, dar lasă loc și noutăților culinare. Doar este vorba despre o sărbătoare ce marchează noi începuturi, dorința de a descoperi viața în toată complexitatea și frumusețea sa! Cum putem să le oferim celor dragi preparatele tradiționale pe care le așteaptă, dar să-i și surprindem cu gusturi, forme și texturi noi? Sperăm ca sugestiile noas- tre de mai jos să vă inspire să îmbinați tradiția și inovația și să fiți gazda perfectă pentru cei care vă vor trece pragul casei în zilele de sărbătoare care ne așteaptă! PREPARATE PLINE DE FANTEZIE PENTRU MASA DE PAȘTE Ceva adițional la tradițional INGREDIENTE: 700g de carne de curcan 300g de inimi de curcan 50g de unt 3 ouă 16 ouă de prepeliță, fierte 2 linguri de mărar, tocat 2 linguri de pătrunjel, tocat 1 legătură de ceapă verde, tocată 2 felii de pâine, mai groase 2 căței de usturoi, zdrobiți Sare, piper MOD DE PREPARARE: 1. Pune carnea de curcan și inimile într-o cratiță cu apă și lasă-le la fiert timp de 10 minute, la foc mediu. 2. Înlătură spuma și mai fierbe-le încă 30 de minute. La sfârșit, strecoară-le. 3. Folosește un robot de bucătărie sau blender ca să toci carnea. Adaugă untul, pă- trunjelul, mărarul, ceapa verde și usturoiul. 4. Înlătură coaja feliilor de pâine, taie miezul în cubulețe și adaugă-l peste compoziție. Drob de curcan cu ouă de prepeliță ÎNCEARCĂ CU Ouă de prepeliță Rikado, 24 de buc. mediu 90’ 6 porții 5. Asezonează cu sare, piper și adaugă cele 3 ouă. 6. Pasează ingredientele până când obții o compoziție omogenă. 7. Așază compoziția în forme de brioșă, punând în mijlocul fiecăreia un ou de prepeliță fiert. 8. Mută formele într-un vas termorezistent și dă-le la cuptor pentru 35 de minute, la 180°C.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=