Prețurile sunt exprimate în lei și conțin TVA. Oferta este valabilă în limita stocurilor disponibile. Nu ne asumăm răspunderea pentru eventualele greșeli apărute la tipar. Fotografiile folosite ca decor nu prezintă obligații contractuale. Prețurile pot suferi schimbări neanunțate. Aceasta este doar una din rețetele din care vă puteți inspira cititnd cartea Dictatura Gastronomică – 1501 feluri de mâncări. Caută cartea în magazinele Penny sau urmărește rețetele săptămânale pe www.penny.ro  Toci împreună două părți carne de vacă sau de vițel, încă și mai bine, și o parte carne de porc. Adaugi apoi un ou sau două întregi, potrivit cu cantitatea cărnii (un ou la jumătate kilogram carne), miez de pâine înmuiat în zeamă de carne, ceapă prăjită, pătrunjel tocat, sare, piper, puțină slănină, dacă nu e destul de grasă carnea. Amesteci bine toate acestea împreună. Faci chiftelele, le tăvălești în făină și le prăjești în unt sau untură.  Apoi pregătește sosul următor: într-o cratiță, înfierbântă unt cât un ou și rumenește două cepe tocate. Când cepele au prins culoare, adaugă o lingură de făină și amestecă mereu, să nu se prindă.  Culoarea ajungând aurie, pune 3-4 linguri de bulion de pătlăgele roșii, amestecă câteva minute și umple cu zeamă de carne sau apă, cât pentru cantitatea chiftelelor, care trebuie să fie acoperite.  Adaugă o foaie de dafin, boabe de piper și sare. Lasă câteva minute să clocotească, apoi pune puțin tarhon și chiftelele. Acoperă și lasă să pâlpâie la foc mijlociu.  Dacă sosul nu a scăzut destul, descoperă cratița. Cu 15 minute înainte de a servi, cine vrea adaugă o lingură sau două de oțet. 16 22 MAI 2018 CHIFTELE MARINATE CU OREZ gătite de Chef Nicolai Tand OREZ BOB ROTUND 1 kg 3,49 4,49 -22% KAMIS USTUROI GRANULAT 25 g 2,69 OUĂ 30 buc 9,99 BULION 18% 1 l 3,99 5,99 -33%

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=