C 1 kg făină de grâu, ½ litru lapte dulce, 25 g drojdie, 8 ouă, 250 g zahăr pisat fin cu vanilie, 250 g unt proaspăt, coajă de portocală rasă, o linguriţă de rom şi puţin untdelemn pentru înfrăgezit, 100 g stafide roşii. C Se face maiaua de drojdie din 2 linguri de făină şi puţin lapte cald. Se lasă să dospească o oră, apoi se începe frământatul. C Dacă este puţină cantitate, se poate bate şi cu lingura, adăugând gălbenuşurile, ½ din albuş făcut spumă, zahărul, laptele, coaja de portocală, puţin rom şi untdelemn şi se bat o oră, până ce compoziția face băşici, apoi se pune şi cantitatea de unt pe care o avem, puţin câte puţin. Se lasă să crească la un loc cald. C După 2 ore, se aşază în forme. Când a crescut şi în forme, se unge cu gălbenuş şi se presară puţin zahăr pisat mare şi câțiva fulgi de migdale. Aceasta este doar una din rețetele din care vă puteți inspira cititnd cartea Dictatura Gastronomică – 1501 feluri de mâncări. Pentru mai multă inspirație, caută cartea în magazinele Penny sau urmărește rețetele săptămânale pe deromania.penny.ro Prețurile sunt exprimate în lei și conțin TVA. Oferta este valabilă în limita stocurilor disponibile. Nu ne asumăm răspunderea pentru eventualele greșeli apărute la tipar. Fotografiile folosite ca decor nu prezintă obligații contractuale. Prețurile pot suferi schimbări neanunțate. COZONACI MOLDOVENEȘTI gătiți de Chef Nicolai Tand 28 MARTIE 3 APRILIE 2018 DR. OETKER ESENȚĂ rom / vanilie 38 ml DR. OETKER DROJDIE INSTANT 7 g COVALACT UNT 65% grăsime 200 g FĂINĂ PENTRU COZONAC 1 kg 6,99 0,89 3,29 3,49 -5% 1,49 1,99 -25%

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=