Che f DECEMBRIE 2017 36 Chef Joseph Hadad te provoacă în această ediție de sărbătoare să dai frâu liber imaginației, să gătești simplu, dar cu mult gust, astfel încât fiecare preparat să devină o bucurie pentru gust și suflet. megachef Eviscerează și curăță peștii, asezonează cu sare și piper atât la exterior, cât și la interior. Pune peștii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropită în prealabil cu foarte puțin ulei de măsline. De asemenea, picură puțin ulei și pe cei doi pești. Dă tava la cuptorul preîncălzit în prealabil și ține 25 de minute. La final, scoate tava și curăță peștii de piele doar pe una dintre fețe, doar după ce aceștia s-au răcit. Între timp, feliază foarte fin bulbul de fenicul și ridichile, pune-le în apă cu gheață pentru 10 minute. Curăță roșiile de pielițe și taie-le fin. Pentru sos, amestecă într-un blender muștarul cu mierea, uleiul de floarea- soarelui, oțetul balsamic și usturoiul feliat. În momentul servirii, așază peștii pe farfuria întinsă, pune feliile de fenicul și ridichi bine uscate (cu un șervet de hârtie) și sosul de muștar. La final, picură peste preparat ulei de măsline. Păstrăv cu fenicul și sos de muștar ingrediente ± 2 păstrăvi (aprox. 500 g fiecare) ± 1 fenicul (aprox. 250 g) ± 2 roșii ± 3 ridichi ± 2 linguri cu muștar boabe Dijon ± 1 lingură cu muștar Dijon clasic ± 5 linguri cu suc de portocale proaspăt ± 1 cățel de usturoi mic ± 1 linguriță cu miere de albine ± 2 lingurițe cu oțet balsamic ± 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui ± 1 lingură cu ulei de măsline ± 4-5 fire de ceapă olandeză (chives) ± sare, piper alb zdrobit Preparatele din sortimente de carne precum peștele și rața sunt o încântare pe mesele de sărbători. Alături de legume caramelizate sau gătite aldente, asociate unor sosuri gourmet, acestea vor adăuga un plus de rafinament meniului. Inspiră-te din rețetele propuse de Chef Hadad și surprinde-ți invitații cu preparate încântătoare.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=