J o a c ă î n bu c ă t ă r i e DECEMBRIE 2017 30 Unt, făină, zahăr și mirodenii pentru turtă dulce sunt doar câteva dintre ingredientele de care ai nevoie pentru a le pregăti celor dragi o surpriză dulce și aromată de Crăciun! Ce ți se pare mai greu: să le prepari sau să reziști tentației de a le mânca imediat ce le-ai decorat? Pune aluatul pe masa de lucru, puțin pudrată cu făină, și întinde-l cu sucitorul de patiserie. Alege formele preferate și decupează aluatul cu ajutorul lor. Odată copți, lasă biscuiții să se răcească bine înainte de a-i acoperi cu glazură. ± 675 g făină ± 25 g drojdie uscată ± 1 ou + 1 albuș ± 400 g zahăr brun ± 200 g zahăr pudră ± 1 linguriță cu scorțișoară ± 20 g mirodenii pentru turtă dulce ± 75 ml apă ± 175 g unt fără sare ± zeama de la o jumătate de lămâie Amestecă făina cu drojdia, zahărul brun, untul, scorțișoara, mirodeniile pentru turtă dulce și oul. Frământă cu mâinile până obții un aluat elastic. Adaugă puțină apă dacă aluatul este prea uscat și sfărâmicios. Împarte aluatul în două părți, dă-le formă de sul, înfoliază-le separat și lasă-le la rece peste noapte sau măcar pentru câteva ore. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate sulurile de aluat din frigider și taie-le în felii groase de 0,5 cm. Întinde-le pe fiecare cu sucitorul și decupează-le cu forma preferată. Așază biscuiții formați pe tava tapetată cu hârtie de copt. Fă-le o mica gaură (vezi imaginea) pentru a-i putea lega cu ață dacă dorești să-i agăți în bradul de Crăciun. Coace în cuptor pentru 7-8 minute. Scoate-i pe un grătar pentru a se răci. Între timp, bate albușul spumă cu zahărul pudră și zeama de lămâie. Unge biscuiții cu glazura pregătită mai sus, într-un strat generos, și las-o să se întărească. Steluțe de Crăciun

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=