Re c oma nd a r e NOIEMBRIE 2017 42 Povestea restaurantului NOR a început să curgă din mai, anul acesta, însă un an i-a luat echipei din spatele proiectului pentru a pune totul la punct, de la concept la inaugurare. Conceptual, este un restaurant smart casual, relaxat, dar nicidecum simplu, și mai mult decât orice, original. Majoritatea obiectelor sunt desenate și construite pe comandă de designerii de la PickTwo. Mai mult, NOR a reușit să depășească două aspecte sensibile în lumea skybarurilor: toate cele 230 de locuri privesc spre geam, iar pe timp de noapte, sistemul de iluminat din interior nu știrbește frumusețea priveliștii. Este un spațiu gândit pentru orice moment al zilei, de la Breakfast/ Brunch până la cină. Deși o destinație predilectă pentru Business Lunch, NOR nu vine și cu prețuri de neatins, fiind o experiență accesibilă multor categorii de public. Poate singura condiționare ar fi ca vizitatorii să gândească outside the box . Mintea din spatele gusturilor SmartCasual se numește Istvan Deak, este din Cluj, iar prima lui iubire a fost chitara clasică, studiată la Conservator. Reala lui pasiune însă pare a fi gastronomia, pentru că preparatele ce ies pe ușa bucătăriei lui sunt încărcate de entuziasm, emoție și rafinament. Și pentru că etajul 36 cerea a nu fi nicicum uitat, meniul include 36 de propuneri, chiar pentru toate gusturile și pretențiile. Pentru că nu este suficient ca totul să fie gustos, prezentarea este la înălțimea aștepărilor. Aromele vin din marile bucătării ale lumii, fără să ignore bucătăria tradițională, pentru a se potrivi tuturor celor care îi trec pragul. De multe ori, aceștia sunt turiști care vin pentru prima dată în România și cu siguranță sunt tentați să încerce specificul local. În concluzie, meniul include un borș, sortimente autohtone de brânzeturi sau mezeluri și papanași după o rețetă reinterpretată, dar și cărnuri fine, salate sau paste. Iubitorii de burgeri pot fi liniștiți, îl vor găsi în meniu, dar la fel de impresionant este meniul de grill, cu carne pregătită pe grătar de cărbuni. Cea mai faimoasă comandă este desertul NOR deasupra unui Cuib de Ciocolată , o apariție de-a dreptul spectaculoasă. În mod magic parcă, un nor din vată de zahăr plutește deasupra a trei texturi din ciocolată. Și, revenind la norocosul număr 36, puteți încerca „Spectaculosul 36”, unul dintre cele mai complete platouri cu fructe de mare din Capitală. Pe lângă orice altceva, panorama de la NOR, primul SkyCasual Restaurant din România, dă dependență. Se pare că mulți iubesc atât de mult locul, încât l-au găsit potrivit pentru cereri în căsătorie. Cum spuneam, numărul 36 este cu noroc! Cum ar fi să privești totul de la înălțime? De sus, realmente de sus, dintre nori chiar, din vârful celei mai înalte clădiri din România... la Nor Sky Casual Restaurant? 36 de oferte în meniu, degustate la etajul 36, adică la 136 de metri deasupra oraşului! Sună tentant, nu-i așa? Nor deasupra unui Cuib de Ciocolată

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=