Che f La vârsta la care alți adolescenți nici nu se gândesc la drumul pe care l-ar alege în viață, Alex știa deja că-și dorește să fie bucătar. Astfel, la doar 15 ani, s-a înscris la o școală cu profil gastronomic. Au urmat cursuri de specializare și, pentru că simțea că își dorește mai mult - să învețe, să practice, dar și să devină un adevărat lider de echipă -, a plecat în Austria, Germania și mai apoi în Spania, la Basque Culinary Center, o renumită universitate gastrononomi- că, unde a terminat un master în bucătăria avangardistă. Visul secret este să aibă propriul restaurant, cu o grădină imensă, în care să cultive cu iubire și multă grijă legumele, fructele și ierburile, astfel încât fiecare preparat creat să spună o poveste, ce-i va fermeca pe degustători. Până atunci însă, în ma- gazinele Mega Image, sub brandul Mega Apetit, găsești preparate ce-i poartă semnătura lui chef Alex Iacob. Încălzește apa și adaugă șofranul, amestecă și dă deoparte. Ames- tecă ouăle cu sare, încorporează făinurile cernute, uleiul și apa răcită și frământă un aluat omogen, mai dur. Învelește-l în folie și dă-l la rece jumătate de oră. Pune în blender parmezanul și alunele și dă pasta obținută la frigider. Toacă mărunt broccoli și sotează-l într-o linguriță cu unt, adaugă bicar- bonatul (pentru a-i menține culoarea verde) și un praf de sare. Lasă pe foc până amestecul devine cremos. Sotează ciupercile întregi într-o linguriță cu unt încins, adaugă sare, piper și cimbru după gust. Întinde aluatul pe masa înfăinată ușor într-o foaie subțire. Decupează cer- curi de 7-8 cm. Modelează umplutura de alune sub formă de biluțe, nu mai mari ca oul de prepeliță. Pune umplu- tura pe câte un disc de aluat umezit ușor cu apă, pliază la jumătate, lipește marginile și unește apoi capetele (dând formă de inel). Fierbe-le în apă cu sare, maximum 3-4 minute. Scurge și trage tortellini într-o tigaie în care ai încins o linguriță cu unt împreună cu o crenguță de cimbru proaspăt (sau salvie). Servește tortellini cu broccoli cremos și ciuperci sotate. Tortellini cu alune și ciuperci de pădure (pentru 3 porții) pentru aluat ± 200 g făină tip 550 ± 30 g făină de grâu dur ± 1 ou ± 60 g gălbenuș (aproximativ 3 bucăți) ± 1 linguriță mică cu sare ± 3 linguri cu apă ± 1 pliculeț cu șofran (pudră) ± 2 lingurițe cu ulei de floarea soarelui pentru umplutură ± 100 g parmezan ± 70 g alune de pădure (prăjite, fără coajă) pentru garnituri ± 1 broccoli mediu ± 100 g mix de ciuperci de pădure ± 3 lingurițe cu unt (82% grăsime) ± 1/2 linguriță mică cu bicarbonat ± sare, piper, cimbru NOIEMBRIE 2017 36 Farfurii Câștigător al unui show de cooking, Alex Iacob se declară un îndrăgostit al ingredientelor naturale, dar și al platingurilor ce trezesc emoții gustative. megachef

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=