12,59
8,79
39,79
CRAPUL
Originar din Asia și cunoscut ca aliment în toată Europa încă din Evul
Mediu, crapul este, în zilele noastre, unul dintre cei mai apreciați pești de
cultură. Cea mai răspândită specie de crap este crapul european, care are
puțini solzi, motiv pentru care poate fi pregătit foarte ușor.
Acest tip de pește poate crește până la 1 metru lungime însă în comerț se
găsesc specimene de aproximativ 30 sau 40 de centimetri lungime, cu o
greutate de 1-2 kilograme.
Bucătarii cu experiență în prepararea peștelui cunosc faptul că, crapii
cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani au un gust mai bun decât cei tineri,
deoarece cei tineri nu au reușit încă să depoziteze grăsimea care dă un
gust atât de bun cărnii.
Gustul de neconfundat al cărnii este dat de dieta acestor pești: pe lângă
plancton, crapii se hrănesc și cu melci, insecte și viermi. La fermele
piscicole, aceștia sunt hrăniți și cu cereale, porumb și soia.
Crapul este în topul preferințelor consumatorilor de pește
datorită gustului exotic și aromat.
SÂNGER/NOVAC
preț/kg
PĂSTRĂV
eviscerat
400-600 g/bucată
preț/kg
CRAP PROASPĂT
peste 1 kg/bucată
preț/kg
BIBAN VĂRGAT
preț/kg
22,99
4
PESTE DE APÃ DULCE - ACVACULTURÃ