Table of Contents Table of Contents
Previous Page  4 / 16 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 4 / 16 Next Page
Page Background

12,59

8,79

39,79

CRAPUL

Originar din Asia și cunoscut ca aliment în toată Europa încă din Evul

Mediu, crapul este, în zilele noastre, unul dintre cei mai apreciați pești de

cultură. Cea mai răspândită specie de crap este crapul european, care are

puțini solzi, motiv pentru care poate fi pregătit foarte ușor.

Acest tip de pește poate crește până la 1 metru lungime însă în comerț se

găsesc specimene de aproximativ 30 sau 40 de centimetri lungime, cu o

greutate de 1-2 kilograme.

Bucătarii cu experiență în prepararea peștelui cunosc faptul că, crapii

cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani au un gust mai bun decât cei tineri,

deoarece cei tineri nu au reușit încă să depoziteze grăsimea care dă un

gust atât de bun cărnii.

Gustul de neconfundat al cărnii este dat de dieta acestor pești: pe lângă

plancton, crapii se hrănesc și cu melci, insecte și viermi. La fermele

piscicole, aceștia sunt hrăniți și cu cereale, porumb și soia.

Crapul este în topul preferințelor consumatorilor de pește

datorită gustului exotic și aromat.

SÂNGER/NOVAC

preț/kg

PĂSTRĂV

eviscerat

400-600 g/bucată

preț/kg

CRAP PROASPĂT

peste 1 kg/bucată

preț/kg

BIBAN VĂRGAT

preț/kg

22,99

4

PESTE DE APÃ DULCE - ACVACULTURÃ