Previous Page  24 / 24
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 24 / 24
Page Background

(propunere de prezentare)

-muşchi de viţel-1,5 kg

-plante aromatice verzi-30 gr

( mixte- oregano, salvie, rozmarin)

-păstârnac rădăcină-1 kg

-ţelină-150 gr

-ceapă-100 gr

-morcovi-50 gr

-unt cu trufe-100 gr

-ciocolată neagră 300 gr(70%)

-dulceaţă de ardei iute

-smântână lichidă-500 gr( 32%)

-unt-100 gr

-supă de oase(1 litru)

-sparanghel tânăr- 200 gr

( 3 fire de persoană)

-ulei de măsline-500 gr

-cognac-100 ml

-sare, piper negru

Muşchiul de viţel se aromatizează cu plante

aromatice şi se ţine la rece 30 de minute. Între

timp se pregăteşte piureul din rădăcinoase: se fierb

împreună, păstârnacul, ţelina, ceapa şi morcovul,

toate tăiate cuburi, acoperite de apă. Se fierb până

scad,momentîncareseadaugăsmântânalichidă.

Se continuă fierberea până rămân fără lichid.

Se mixează cu blenderul şi înainte de servire se

adaugă untul de trufe.

Se continuă operaţiunea termică la muşchiul

de viţel, frigându-l în ulei aromatizat cu restul de

plante aromatice. Se rumeneşte pe toate părţile,

apoi îl flambăm cu coniac. Îl introducem la

cuptor pentru 20 de minute. Se serveşte

împreună cu piureul deja preparat şi sosul de

ciocolată, pregătit în aceeaşi tigaie în care s-a

preparat viţelul. Degresăm tigaia cu adaos de

supă, adăugând ciocolata şi dulceaţa de ardei

iute după gust.

Ingrediente:

(10 persoane)

Po ă bună!

Mod de preparare:

Întrebările

lui Cezar

Munteanu,

Chef Rotisseurs

du Bailliage

de Roumanie,

Senior Lecturer

in Gastronomy

Chef Galerie Iaşi – un spectacol culinar

Într-o lume în care amprenta pe personalitate pare tot

mai ştearsă, “Chef Galerie” îşi propune să demonstreze

contrariul aducând în faţa clienţilor săi un restaurant

ce ţine cont de gust, culoare şi formă, valorificând

la maximum

tehnologia prezentă

şi produsele de cea

mai bună calitate.

Traversând prin

portofoliul celor

mai importante

bucătării europene,

şi nu numai,

vă readucem

simplitatea şi

savoarea grill-

ului, fineţea brânzeturilor, textura delicată a cărnurilor

maturate şi nu în ultimul rând, delicateţea unor deserturi

internaţional apreciate.

Am păstrat totul la vedere, în cea mai deschisă bucătărie

posibilă, poziţionată în mijlocul restaurantului, arătându-

vă priceperea noastră, într-un joc al pasiunii la care vă

invităm să participaţi activ. Restaurantul se află în Palas

Parc, în cadrul complexului comercial Palas Mall Iaşi.

Cum se desfăşoară relaţia de

colaborare cu Selgros?

Adrian Dobrin - Director

General:

“Parteneriatul cu

Selgros a început la scurtă vreme

de la deschiderea restaurantului,

iar în prezent produsele sunt

achiziţionate în cea mai mare

măsură de aici. De la legume şi

până la peşte şi fructe de mare,

aprovizionarea se face zilnic.”

Recomandările noastre pentru gastronomi!

Ce concept adoptaţi ca şi gastronomie?



A.D.:

“Poziţionat ca un restaurant cu bucătărie internaţională,

“Chef Galerie” pune accentul pe preparatele gătite în cuptoare

Josper, aducând savoarea grill-ului la cele mai înalte cote de

apreciere. Bucătăria este orchestrată de către Chef Cristian Chirilă

a cărui experienţă culinară se regăseşte în 16 ani petrecuţi la

prestigioase restaurante din România, printre care: Casa Doina,

Rex Mamaia, La Premiera, Zet, Ramada.

Chef Cristian Chirilă aduce în faţa ieşenilor o nouă

dimensiune din universul gastronomic internaţional. Printre prepa-

ratele de mare succes, se numără: Bouillabaisse -supă de peşte cu

mirodenii şi ierburi aromate, tocană de peşte în stil provensal,

piept de curcan marinat în portocale, pregătit la grătar, bezele

cu aromă de alune, umplute cu mascarpone şi servite cu sos din

fructe de pădure.”

Care sunt ingredientele ce caracterizează bucătăria

dumneavoastră?

A.D.:

“Ingredientele specifice meniului nostru sunt: carnea de

vită maturată, fructele de mare, peştele şi carnea de porc din

care realizăm specialităţi. După cum am spus anterior, Selgros

este partenerul pe care ne bazăm, în vederea achiziţionării

celor mai prospete ingrediente.”

Găsiţi şi alte reţete aici:

http://www.selgros.ro/timpul-meu

Ofertele cuprinse în broşură sunt valabile în perioada indicată, numai pentru achiziţiile cu ridicata din magazinele Selgros, în limita stocului existent. Vânzarea se face pe baza legitimaţiei de client după condiţiile de bază ale SELGROS Cash&Carry.

Accesul este permis numai pe baza legitimaţiei de client. ATENŢIE: La unele articole pot interveni modificări de preţ datorate unor aspecte neimputabile Selgros. Informaţiile despre articole şi preţuri sunt prezentate sub rezerva greşelilor de tipar. În cazul neconformităţii

produsului achiziţionat, consumatorul are dreptul la repararea produsului, înlocuirea sau la restituirea contravalorii acestuia, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare la data cumpărării produsului. Este posibilă achiziţionarea produselor în rate,

prin colaborarea noastră cu Raiffeisen Bank. În magazinele Selgros, plata se poate efectua numerar sau prin card bancar Maestro, Mastercard, Visa şi Visa Electron. Preţurile sunt exprimate în lei.

SELGROS CASH&CARRY SRL, Calea Bucureşti 231, Braşov, CIF: RO11805367, Nr. R.C.: J08/464/2001, Capital social: 288272740 lei

Tournedo de viţel, piure de păstârnac cu aromă de trufe.

Sparanghel sauté. Sos de ciocolată picantă

Recomandările noastre

pentru deserturile de sezon:

- Legume: sparanghel, arpagic, roşii, castraveţi

- Fructe: căpşuni