(propunere de prezentare)
-muşchi de viţel-1,5 kg
-plante aromatice verzi-30 gr
( mixte- oregano, salvie, rozmarin)
-păstârnac rădăcină-1 kg
-ţelină-150 gr
-ceapă-100 gr
-morcovi-50 gr
-unt cu trufe-100 gr
-ciocolată neagră 300 gr(70%)
-dulceaţă de ardei iute
-smântână lichidă-500 gr( 32%)
-unt-100 gr
-supă de oase(1 litru)
-sparanghel tânăr- 200 gr
( 3 fire de persoană)
-ulei de măsline-500 gr
-cognac-100 ml
-sare, piper negru
Muşchiul de viţel se aromatizează cu plante
aromatice şi se ţine la rece 30 de minute. Între
timp se pregăteşte piureul din rădăcinoase: se fierb
împreună, păstârnacul, ţelina, ceapa şi morcovul,
toate tăiate cuburi, acoperite de apă. Se fierb până
scad,momentîncareseadaugăsmântânalichidă.
Se continuă fierberea până rămân fără lichid.
Se mixează cu blenderul şi înainte de servire se
adaugă untul de trufe.
Se continuă operaţiunea termică la muşchiul
de viţel, frigându-l în ulei aromatizat cu restul de
plante aromatice. Se rumeneşte pe toate părţile,
apoi îl flambăm cu coniac. Îl introducem la
cuptor pentru 20 de minute. Se serveşte
împreună cu piureul deja preparat şi sosul de
ciocolată, pregătit în aceeaşi tigaie în care s-a
preparat viţelul. Degresăm tigaia cu adaos de
supă, adăugând ciocolata şi dulceaţa de ardei
iute după gust.
Ingrediente:
(10 persoane)
Po ă bună!
Mod de preparare:
Întrebările
lui Cezar
Munteanu,
Chef Rotisseurs
du Bailliage
de Roumanie,
Senior Lecturer
in Gastronomy
Chef Galerie Iaşi – un spectacol culinar
Într-o lume în care amprenta pe personalitate pare tot
mai ştearsă, “Chef Galerie” îşi propune să demonstreze
contrariul aducând în faţa clienţilor săi un restaurant
ce ţine cont de gust, culoare şi formă, valorificând
la maximum
tehnologia prezentă
şi produsele de cea
mai bună calitate.
Traversând prin
portofoliul celor
mai importante
bucătării europene,
şi nu numai,
vă readucem
simplitatea şi
savoarea grill-
ului, fineţea brânzeturilor, textura delicată a cărnurilor
maturate şi nu în ultimul rând, delicateţea unor deserturi
internaţional apreciate.
Am păstrat totul la vedere, în cea mai deschisă bucătărie
posibilă, poziţionată în mijlocul restaurantului, arătându-
vă priceperea noastră, într-un joc al pasiunii la care vă
invităm să participaţi activ. Restaurantul se află în Palas
Parc, în cadrul complexului comercial Palas Mall Iaşi.
Cum se desfăşoară relaţia de
colaborare cu Selgros?
Adrian Dobrin - Director
General:
“Parteneriatul cu
Selgros a început la scurtă vreme
de la deschiderea restaurantului,
iar în prezent produsele sunt
achiziţionate în cea mai mare
măsură de aici. De la legume şi
până la peşte şi fructe de mare,
aprovizionarea se face zilnic.”
Recomandările noastre pentru gastronomi!
Ce concept adoptaţi ca şi gastronomie?
A.D.:
“Poziţionat ca un restaurant cu bucătărie internaţională,
“Chef Galerie” pune accentul pe preparatele gătite în cuptoare
Josper, aducând savoarea grill-ului la cele mai înalte cote de
apreciere. Bucătăria este orchestrată de către Chef Cristian Chirilă
a cărui experienţă culinară se regăseşte în 16 ani petrecuţi la
prestigioase restaurante din România, printre care: Casa Doina,
Rex Mamaia, La Premiera, Zet, Ramada.
Chef Cristian Chirilă aduce în faţa ieşenilor o nouă
dimensiune din universul gastronomic internaţional. Printre prepa-
ratele de mare succes, se numără: Bouillabaisse -supă de peşte cu
mirodenii şi ierburi aromate, tocană de peşte în stil provensal,
piept de curcan marinat în portocale, pregătit la grătar, bezele
cu aromă de alune, umplute cu mascarpone şi servite cu sos din
fructe de pădure.”
Care sunt ingredientele ce caracterizează bucătăria
dumneavoastră?
A.D.:
“Ingredientele specifice meniului nostru sunt: carnea de
vită maturată, fructele de mare, peştele şi carnea de porc din
care realizăm specialităţi. După cum am spus anterior, Selgros
este partenerul pe care ne bazăm, în vederea achiziţionării
celor mai prospete ingrediente.”
Găsiţi şi alte reţete aici:
http://www.selgros.ro/timpul-meuOfertele cuprinse în broşură sunt valabile în perioada indicată, numai pentru achiziţiile cu ridicata din magazinele Selgros, în limita stocului existent. Vânzarea se face pe baza legitimaţiei de client după condiţiile de bază ale SELGROS Cash&Carry.
Accesul este permis numai pe baza legitimaţiei de client. ATENŢIE: La unele articole pot interveni modificări de preţ datorate unor aspecte neimputabile Selgros. Informaţiile despre articole şi preţuri sunt prezentate sub rezerva greşelilor de tipar. În cazul neconformităţii
produsului achiziţionat, consumatorul are dreptul la repararea produsului, înlocuirea sau la restituirea contravalorii acestuia, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare la data cumpărării produsului. Este posibilă achiziţionarea produselor în rate,
prin colaborarea noastră cu Raiffeisen Bank. În magazinele Selgros, plata se poate efectua numerar sau prin card bancar Maestro, Mastercard, Visa şi Visa Electron. Preţurile sunt exprimate în lei.
SELGROS CASH&CARRY SRL, Calea Bucureşti 231, Braşov, CIF: RO11805367, Nr. R.C.: J08/464/2001, Capital social: 288272740 lei
Tournedo de viţel, piure de păstârnac cu aromă de trufe.
Sparanghel sauté. Sos de ciocolată picantă
Recomandările noastre
pentru deserturile de sezon:
- Legume: sparanghel, arpagic, roşii, castraveţi
- Fructe: căpşuni