2 MADE IN FRANCE Prețurile calculate sunt prețuri de referință și pot fi diferite față de oferta actuală. BRÂNZETURI ȘI TERINE FRANTUZEȘTI CU JELEU DIN IERBURI DE PROVENCE Ingrediente (2 porții) Cost 11,69 lei orientativ/porție Miledome D’ambert ................ 500 g Tour Fromage Atartiflette .... 400 g Regal des Moines Carre ........ 300 g Loste Terină rață ciuperci .... 400 g Loste Mousse rață coniac ..... 350 g miez de nucă MC ......................... 10 g struguri albi ............................... 150 g Jeleu: salvie MC ........................................... 5 g rozmarin MC ..................................... 5 g cimbrișor MC .................................... 5 g oregano MC ....................................... 5 g aspic...................................................10 g Supă de legume: ceapă ............................................... 30 g morcov............................................ 30 g păstârnac ...................................... 30 g Biscuit: albuș de ou ........................................... 1 unt ..................................................... 10 g făină ................................................. 20 g zahăr pudră .................................. 20 g Dulceață de ceapă: șalotă............................................. 100 g unt ..................................................... 10 g vin roșu........................................ 10 ml zahăr brun........................................ 5 g Se feliază brânzeturile și terinele franțuzești. Din ceapă, morcov și păstârnac se realizează o supă clară. Ierburile de Provence (salvie, rozmarin, cimbrișor, oregano) se amestecă la blender. În supa rece se pune gelatina la înmuiat, apoi se încălzește (nu se fierbe) și se amestecă cu ierburile de Provence. Compoziția obținută se pune în formă de silicon cu model și se lasă la rece până se întărește. Jeleul obținut este baza pe farfurie pentru brânză Regal Des Moines Carre. Biscuit : se obține din aluat preparat din unt moale, albuș de ou (albușul nu trebuie bătut), zahăr pudră și făină. Aluatul se etalează pe tavă și se coace în cuptor la 180°Celsius pentru aproximativ 2 minute. Dulceața de ceapă : se taie șalota julien fin, apoi se sotează în unt (fără să se coloreze, se adaugă zahărul brun și vinul roșu și se lasă să se gătească până se obține o consitență legată. Platoul se decorează cu struguri albi și miez de nucă.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=