LICHIOR DE OUĂ Lapte 3,5% ....................... 130 ml Baton scorțișoară ...... 1 bucată Baton vanilie ................ 1 bucată Cuișoare ........................ 3 bucăți Ouă (doar gălbenuș) ... 6 bucăți Zahăr ................................... 100 g Rom alb ............................. 100 ml Cognac .............................. 100 ml Esență de vanilie ................ 2 ml Smântână .......................... 65 ml Frișcă lichidă .................... 65 ml Nucșoară ................ după gust17 Combinăm laptele fierbinte cu: scorțișoara; batonul de vanilie; cuișoarele și nucșoara răzuită (după gust). Într-un bol se amestecă cu un tel gălbenușurile cu zahărul, până se omogenizează complet. Se scot mirodeniile din lapte (prin strecurare) și se incorporează cate puțin în amestecul de ouă. Punem întreaga compoziție într-o oală si se lasă la foc mic spre mediu, amestecând continuu, până ce compoziția capătă consistența smântânii și se lipește ușor de lingură/tel. Temperatura maximă este de aproximativ 75-80 grade (nu lăsăm să fierbă compoziția). Turnăm într-un bol și lăsăm la răcit (la temperatura camerei). Apoi incorporăm: rom; cognac; frișcă; smântână; vanilia și scorțișoara. Lăsăm la rece în frigider peste noapte. Se poate orna cu un baton de scorțișoară și nucșoară rasă. Ingrediente (pentru 0,7 litri) Mod de preparare 17

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=