Biban de mare la grătar cu sos de ierburi aromatice Ingrediente (10 porții) Mod de preparare Cost/porție: 2,00 lei biban de mare ...................... 5 kg rozmarin proaspăt ............. 10 g cimbrișor ............................. 20 g pătrunjel proaspăt .. 3 legături busuioc proaspăt ................ 10 g muguri de pin ..................... 20 g lămâi ..................................... 60 g usturoi .................................. 30 g ulei de măsline ................... 90 g sare de mare ...................... 35 g piper negru ............................ 1 g piper roz ................................ 10 g capere întregi ................... 100 g Bibanul de mare se curăță de solzi și se eviscerează. Bibanul eviscerat se condimentează cu sare și cu piper, se unge cu ulei de măsline, usturoi zdrobit, iar în burta peștelui se pun felii subțiri de lămâie și crenguțe de rozmarin. Se lasă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră, pentru a absorbi aromele. Separat, preparăm sosul: într-un vas, cu ajutorul unui mixer vertical, se amestecă, pe rând, mugurii de pin (prăjiți în prealabil și lăsați să se răcească), usturoiul, cimbrișorul, pătrunjelul, busuiocul, uleiul de măsline, sarea și piperul, Ÿără ca sosul să se omogenizeze, astfel încât să se poată distinge ierburile folosite și doar să se îmbine aromele. Bibanul de mare se gătește pe grătar aproximativ 4-5 minute, pe Ÿiecare parte, până se rumenește frumos. Când este gata, se stropește cu suc de lămâie și se pune pe farfurie pe felii de lămâie. Se decorează cu capere întregi, sare de mare și piper roz. *Prețurile calculate sunt prețuri de referință și pot Ÿi diferite față de oferta actuală.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=