Păstrăv cu garnitură de sparanghel și carto i aromatizați Ingrediente (10 porții) Mod de preparare Cost * /porție: 9,94 lei păstrăv eviscerat ............... 3 kg sparanghel verde ............. 500 g carto i roșii........................... 3 kg rozmarin proaspăt.............. 10 g usturoi................................... 20 g lămâi ...................................... 40 g busuioc proaspăt................. 10 g unt ....................................... 100 g ulei de măsline .................. 90 ml sare de mare ........................ 35 g piper negru ............................. 1 g Păstrăvul eviscerat se condimentează cu sare și piper, se unge cu ulei de măsline, se stropește cu suc de lămâie proaspăt pe întreaga suprafață, iar în burta peștelui se pun felii de lămâie, usturoi zdrobit și crenguțe de rozmarin. Se lasă la frigider cel puțin o jumătate de oră, timp în care carnea va absorbi aromele. Separat, se îndepărtează partea lemnoasă de la sparanghel și se blanșează vârfurile în apă iartă cu sare, apoi se scot și se pun în apă rece cu gheață. Se scoate sparanghelul din apă, se tapetează cu hârtie absorbantă, apoi se sotează în unt la tigaie, chiar înainte de momentul servirii. Carto ii se spală, se curăță de coajă și se taie în sferturi. Se condimentează cu ulei de măsline, sare, crenguțe de rozmarin și unt moale, amestecând totul. Cuptorul se încinge la 180 de grade Celsius. Se pun carto ii aromatizați la cuptor, în tavă, pentru aproximativ 40 de minute, până capătă o culoare aurie, sunt moi la interior și crocanți la exterior. Păstrăvii se gătesc pe plită (grătar plat) aproximativ 4-5 minute, pe iecare parte, până se rumenesc frumos. Când sunt gata carto ii și păstrăvii, se scot crenguțele de rozmarin. Farfuria se decorează cu plante aromatice proaspete. *Prețurile calculate sunt prețuri de referință și pot i diferite față de oferta actuală.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=