3 LACTATE E nevoie de 22 de litri de lapte integral pentru a produce 1 kg de unt cu 82% grăsime. Calitatea laptelui și a procesului de fabricație sunt esențiale pentru ca produsul inal să ie unul delicios. Untul este un aliment, dar și un ingredient nelipsit din bucătăriile restaurantelor. Atât pe tartine, cât și în compoziții pentru sosuri, fripturi sau prăjituri, el este secretul multor gusturi și texturi. Cofetarii și patiserii cu experiență apreciază un unt cu 82% grăsime mai ales pentru efectul pe care asupra aluatului – îl face fraged și îi conferă un gust inconfundabil. Untul se păstrează în congelator până la un an, în frigider este bun pentru consum aproximativ 3 luni, iar la temperatura camerei, în locuri întunecoase și răcoroase, în jur de 10 zile. SECRETUL ALUATULUI PERFECT? UNTUL CU 82% GRĂSIME CANTARELLI CASEIFICIO Brânză dură rasă • 1 kg • preț/bucată 34, 77 AMBROSI Ricotta • 1,5 kg • preț/bucată 22, 77 VERDE PASCOLO Cedar roșu feliat • 1 kg • preț/bucată 37, 83 VIRGILIO Unt • 82% grăsime • 200 g • preț/bucată 6, 64

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=