Care e principala diferență dintre a sta în spatele barului și a-l conduce? Când ești în spatele barului e frumos, nu trebuie să te gândești la multe lucruri. Dacă ești stăpân pe tine și îți cunoști meseria, devii și creativ. A-l conduce înseamnă a intra în mintea consumatorului care decide să vină până la tine și a încerca să creezi o experiență pentru el – de când intră, până când iese. În plus, trebuie să te gândești la fiecare aspect care face ca experiența lui în localul tău să fie una remarcabilă. Care e un lucru important pe care l-ai înțeles până acum despre oameni? Dacă vrei să creezi o experiență remarcabilă, este foarte important să înțelegi modul cum funcționează oamenii. Cred că oamenii acceptă greu schimbarea. În plus, durează până acceptă alte persoane. Și, nu în ultimul rând, se feresc să fie „citiți“, pentru că se tem să pară vulnerabili. Însă cu cât încerci să spargi aceste bariere, prin contextul pe care-l creezi, cu atât faci mai valoros timpul pe care ți-l oferă clienții. Ce ai înțeles despre tine până acum, ca om? Că trebuie să fii disciplinat. Disciplina face diferența între un proces în care ai doar o idee, dar ea nu se transpune în realitate niciodată. Disciplina face ca ideea să se transforme în scop, scopul în acțiuni și acțiunile în realitate. Care a fost momentul zero care a decis traiectul tău profesional? Când încă nu împlinisem 14 ani, lucram deja la Captain Mondy's Club din stațiunea Jupiter. Eu mergeam la școală, jucam și fotbal, însă mă atrăgea magia vieții de noapte. La discoteca din Jupiter lucram peste 80 de nopți pe vară, în care erau peste 1500 de oameni seară de seară și aveam sentimentul acela că trăiam într-o vară cât într-un an. Atunci a fost momentul zero pentru mine. Ai fost de 5 ori campion național la “flair bartending“ – ce crezi ca te-a diferențiat de ceilalți concurenți? Chiar în acei ani flair bartending lua avânt în România, iar mie îmi plăcea competiția. Ce face diferența în acest domeniu e perseverența. Dacă zi de zi aloci timp și îți analizezi punctele slabe, dar și atuurile și perseverezi, câștigi. Cel care câștigă o competiție nu este neapărat cel mai bun, dar este sigur cel mai pregătit. În trei ani am câștigat competiția de mixologie pe țară, pentru ca apoi să reprezint România la nivel global, în Miami, 2016. Și în acest caz tot perseverența a făcut diferența. Cum gândești un concept de bar? La început, pentru că veneam din spatele barului, totul se învârtea în jurul meniului. Concret, eu cream cocktailuri – și la momentul respectiv asta conta pentru mine. În timp, am realizat că trebuie să creez și contextul pentru acel cocktail ca să am un concept final care să funcționeze cap-coadă.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=