Lasă fructele de pădure să se dezghețe puțin și pasează-le până capătă consistența unui piure. Bate 500 ml de frișcă până devine cremoasă, nu tare, și pune-o la rece. Curăță bananele, pasează-le fin cu 100 g curmale și jumătate din întăritorul de frișcă. Separat, mixează 100 ml de frișcă cu 50 g curmale și cu restul de întăritor de frișcă, apoi amestecă cu piureul de banane. Încorporează jumătate din frișca bătută în piureul de fructe de pădure. Tapetează o formă de chec (aprox. 10 x 30 cm) cu hârtie de copt, toarnă amestecul de fructe de pădure și nivelează. Încorporează restul de frișcă în piureul de banane, toarnă în forma de chec, nivelează și congelează. Topește uleiul de cocos într-o oală, adaugă cacao, restul curmalelor pasate și rondelele de orez sfărâmițate. Distribuie uniform amestecul peste tortul de înghețată și lasă la congelat minim 4 ore sau, preferabil, peste noapte. Scoate tortul de înghețată din formă, taie-l în 10 felii și lasă-l să se dezghețe aprox. 15 minute în frigider. Decorează-l cu fructe de pădure și mentă proaspătă și servește-l semifredo (puțin dezghețat). Ingrediente pentru 10 bucăți : 150 g amestec de fructe de pădure congelate 600 ml frișcă vegetală 2 banane coapte 200 g de curmale moi fără sâmburi 1 pliculeț întăritor de frișcă 100 g ulei de cocos 1 lingură cacao fină 3 rondele de orez fără sare Perioada de preparare: 30 min. plus cel puțin 4 ore pentru răcire Tort de îngheţată cu fructe de pădure D I ETETI C 27

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=