Preîncălzește cuptorul la 180ºC. Separă gălbenușurile de albușuri. Spală zucchini, dă-l pe răzătoarea fină și stoarce-l puțin. Spală lămâia, răzuiește coaja și stoarce sucul. Bate gălbenușurile cu sucul și coaja de lămâie şi zahărul brun până devin cremoase, apoi încorporează cu grijă uleiul de rapiță. Amestecă făina cu praful de copt, adaugă migdalele și zucchini în amestecul de ouă. Bate albușurile de ou cu sare până când obții o spumă compactă și încorporează cu atenție în aluat. Unge cu unt 6 forme de copt, umple-le cu aluat și ține-le la cuptor timp de 25-30 de minute. Lasă prăjitura la răcit. Amestecă brânza cu frișca și zahărul pudră până se omogenizează și adaugă 2 linguri pe fiecare prăjitură. Deasupra, presară fisticul tocat. Ingrediente 2 ouă 1 zucchini de aprox. 170 g 1 lămâie bio 80 g zahăr brun 75 ml ulei de rapiță 125 g făină de alac 1 lingură praf de copt 50 g de migdale măcinate sare iodată puțin unt pentru ungerea formelor 200 g brânză proaspătă natur 1 lingură frișcă 30% grăsime 50 g zahăr pudră 2 linguri fistic tocat Timp de preparare: 55 min.   Ingrediente pentru 6 porții Per porţie: 407 kcal · Proteină: 12 g · Glucide: 39 g · Grăsimi: 22 g PRĂJITURĂ CU ZUCCHINI ŞI LĂMÂIE 39

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=