Noile obiceiuri alimentare Pentru profesioniștii care urmăresc trendurile în domeniul nutriției, împărțirea meselor în mic dejun, prânz și cină sau aperitiv, fel principal și desert nu mai corespunde spiritului vremurilor noastre. Trendul se îndreaptă mai degrabă spre mai multe mese mai mici, adaptate vieții profesionale, adesea pline de stres, în care mulți mănâncă foarte rar la ore fixe. Însă acest lucru nu înseamnă că de acum încolo ne vom hrăni doar cu batoane de ciocolată și fast-food. Din contră. Accentul se pune tot mai mult pe alegerea conștientă a ceea ce mâncăm. Micile gustări au devenit mai variate ca oricând: de la supe și salate proaspete până la diverse tapas. Alegeți cu atenție ceea ce mâncați! Deși sunt mese mici, snackurile trebuie alese totuși cu grijă. Cine se deplasează mult în timpul unei zile ar trebui să-și ia la pachet câteva snackuri sănătoase. Astfel, poate evita poftele și mâncatul rapid la întâmplare. Când alegi să te hrănești în acest fel, poți pierde ușor controlul asupra aportului alimentar a ceea ce consumi. Un sfat valabil mai ales în privința dulciurilor: mai degrabă mâncați o dată puțin mai mult, decât să mâncați câte ceva la fiecare jumătate de oră. Ideal ar fi ca toate gustările să fie pregătite de dvs. În paginile care urmează găsiți câteva rețete utile și care vă pot inspira. Să împachetăm gustările pregătite de acasă în plastic? Nu, vă rog! Ritmul vieții actuale ne conduce la adoptarea unui nou mod de alimentație, iar degradarea mediului înconjurător la adoptarea unei atitudini mai responsabile față de acesta. Această responsabilitate s-ar putea traduce și în obiceiuri noi cum ar fi: înlocuirea pungilor și recipientelor din plastic cu recipiente de inox sau sticlă, folosirea sacoșelor textile la cumpărături în locul celor de plastic, refolosirea unor ambalaje din carton etc. În magazinele noastre găsiți și alternative la plastic cum ar fi farfurii de unică folosință din carton sau paie de băut din hârtie. 33

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=