Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să cureți și să tai legumele în bucăți de aceeași dimensiune – 2 cm grosime – pentru a se găti în același timp. După ce ai terminat cu legumele, speli și usuci pulpele de miel și le rumenești puțin pe toate părțile într-o tavă de mari dimensiuni pe care o poți pune apoi și în cuptor. Adaugă puțină miere în tavă și pulpele vor căpăta o culoare minunată. Așază pe lângă carne și legumele, adaugă 0,5 l de apă și toate celelalte ingrediente și condimente și pune friptura la cuptor pentru 2 ore și jumătate la temperatura de 160ºC. Atenție! Este foarte important să verifici la fiecare 10-15 minute cum arată și să întorci pulpele de miel, astfel încât să se gătească uniform. Ingrediente pentru 5 porții: 2,5 kg pulpe de miel cu os 200 g ceapă 300 g păstârnac 300 g morcov 300 g cartofi mici 50 g usturoi 0,5 g cimbru 2 buc. foi de dafin 5 g piper 7 g sare 30 g pastă de roșii 20 g miere 2 g curcuma 200 ml vin alb sec 12

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=