Un tort deosebit trebuie plani cat bine în prelabil, exact ca o clădire a prima vedere nu există nimic deosebit în bucătăria Dinarei. Robotul galben de bucătărie amestecă făină, ouă, lapte și unt într-un aluat omogen, cuptorul este încins, cântarul de bucătărie este pregătit. Dacă ne uităm însă mai atent, se observă repede că în această bucătărie nu se face doar un tort obișnuit. Ar fi prea simplu pentru Dinara. Ea folosește pe lângă ustensilele de copt clasice și echipamente neobișnuite, cum ar fi un airbrush, pipete sau pensete. Ucrainencei îi plac provocările și vrea tot timpul să creeze ceva deosebit. De aceea, ea profită de cunoștințele de arhitectură și le combină cu pasiunea pentru prăjituri. „Un tort deosebit trebuie planificat bine în prealabil, exact ca o clădire. La ambele este obligatorie o lucrare exactă cu forme, volume, compoziții și proporții“, spune Dinara și ochii îi strălucesc. calculator, procedeu care poate dura câteva zile sau chiar săptămâni. Doar pentru procedura de imprimare sunt necesare mai multe ore. „Ideile mele nu se realizează așa simplu, uneori este nevoie de mai multe încercări până obțin o formă de tort perfectă.“ Dinara acceptă însă cu entuziasm această provocare. „Mă simt minunat când familia și prietenii sunt încântați de creațiile mele.“ Creațiile Dinarei nu arată ca ceva ce s-ar putea mânca. Mai degrabă arată ca niște capodopere: colțuri și margini clare, linii ce par a fi trase cu rigla și bile perfect formate. Întrebarea care apare atunci cînd îi privești torturile perfecte este: cum reușește să le facă? „Este posibil cu ajutorul formelor mele de silicon de la imprimanta 3 D.“ Inspirații pentru acestea găsește peste tot, în natură, arhitectură sau artă. În acest scop proiectează mai întâi formele de copt grafice pe 36

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=