Perioada de preparare: aprox. 50 min   Ingrediente 40 buc. Pe bucată: 58 kcal · Proteine: 1 g · Carbohidrați: 6 g · Grăsime: 3 g Ingrediente 100 g unt 200 g făină de grâu 50 g zahăr 1 lingură zahăr vanilat 1 ou 1 lingură dulceață de zmeură 100 g pastă de marțipan 2 linguri zahăr pudră colorant alimentar auriu aie untul în bucăți mici, amestecă făina, zahărul și zahărul vanilat pe suprafața de lucru. În mijlocul acesteia pune untul și oul și frământă rapid cu mâinile pentru a forma un aluat ferm. Învelește aluatul în folie și ține-l la frigider timp de 60 de minute. Încinge cuptorul la 190°C. După ce aluatul este răcit, frământă-l rapid și apoi întinde-l cu ajutorul unui sucitor pe suprafața de lucru presărată cu făină, până obții o foaie cu grosimea de 0,5 mm. Decupează steluțele (Ø aprox. 3 cm), așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 8-9 minute. Lasă-le apoi să se răcească complet. Frământă pasta de marțipan într-o foaie subțire pe suprafața de lucru presărată cu zahăr pudră. Decupează steluțe de marțipan de aceeași mărime cu cele din aluat. Lipește cu gem de zmeură o stelută de aluat cu una de marțipan și unge-le cu colorant auriu cu ajutorul unei pensule fine. STELUTE AURII CU MARTIPAN 24

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=